njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. aug. 2010

Žika Šarenica obnavlja Srbiju na planeti NovaNada 2K74

Za oštriju sliku potrebne 3D naočare

MLEČNI PUT, 2 svetlosne godine od Sunčevog sistema, 2. avgust 2074. (Njuz) – Odluka očekivana 60 godina je konačno doneta. Predstavnik Srbije na Nojevoj Barci savremenog doba biće popularni voditelj s kraja prve decenije 21. veka Žika Nikolić, poznatiji kao Žika Šarenica.

Posle kataklizmičnih najava smaka sveta 2012. godine, koje su ovom svetu pripretile jedino očajnim filmskim ostvarenjima koja smo morali da trpimo tokom nekoliko godina iščekivanja, sve intezivnija zagrevanja zemljine kore učinila su da vrhovni poglavari naše planete razmisle o planu C. U ovom slučaju plan C, nazvan po zemaljski sveprimenljivom vitaminu C prisutnom u limunu dodatom u čaj, pretpostavlja pravljenje intergalaktičkog broda Vojadžer 2k74 koji okuplja najtipičnije predstavnike svih velikih nacija naše planete. Svemiski brod će se, u toku ove godine, uputiti na putovanje ka planeti pod oznakom NovaNada 2K74, atmosferski sličnoj našoj, sa ciljem da nastavi ono što smo mi Zemljani započeli ovde. Konkurs za odabir prave osobe koja će predstavljati našu zemlju, čije ime ne smemo da otkrijemo zbog eventualnog uticaja na dalje odvijanje istorije (paradoks vesti iz budućnosti), je raspisan početkom 2014. godine, i posle više desetina miliona kandidata sa ovih prostora, odluka je pala na ono najbolje što imamo – Žiku.

Tačka na “i” u ovoj odluci bila je izjava čuvenog lingviste Milana Vukajlije, koji je još negde u ranim godinama 21. veka izjavio, “ako dođe do potopa, Žika bi sigurno imao najozbiljniju kandidaturu da bude Noje (…) Srbija bi bila spasena. Osim biblijskog, „Šarenica“ ima i kosmičku dimenziju. Ako bi neko ponovo slao „Vojadžer“ u potragu za kosmičkim dušama,i kad bi tražio nešto čime bismo Srbiju predstavili tamošnjoj civilizaciji,to bi mogao biti i digitalni zapis „Šarenice“. Ako je Srbija sama po sebi improvizacija, onda je Žika njen najneviniji deo.”

Predskazanje ili čudesan splet događaja učinio je da se gornja izjava u potpunosti ispuni, a najveći uticaj u izboru finalnog kandidata imao je upravo spomenuti najneviniji deo zemlje, odakle je i trenutni Predsednik. U svojoj mudrosti, srpski naučnici su zamrznuli Žiku Nikolića a napredak tehnologije omogućava njegovo odmrzavanje i produženje života.

Sadašnji Predsednik zemlje, Odeon Savić nije krio ushićenje ovom odlukom: – Žika je sve ono što je obeležilo moje detinjstvo, porodica, rodna gruda, čemer i tradicionalne vrednosti. Drago mi je što je on baš izabran za ovaj istorijski put, jer verujem da će, makar i u polusmrznutom stanju, zasejate seme kosmičke Srbije, zemlje kakvu pamtimo da je nekad bila, da i tamo daleko iza granica Kosmosa bude oaza pravih vrednosti.

L.L.

 1. Tetka kaže:

  Au, opet muški šovinizam na delu! A gde je predstavnica ženskog roda? Jel to znači da nema zaslužne građanke/seljanke u nebeskoj Srbiji? Ili gosin Žika može da predstavlja oba pola, pa da se posle sam razmnoži…? ;)

 2. Ivan kaže:

  Milan Vukajlija!! Tooo!

 3. NekoKoSeZAPRAVOrazume kaže:

  Najbliža zvezda, a prema tome i planeta, je udaljena 4 svetlosne godine. Fail.

 4. Poleksija kaže:

  Volela bi da mi se deli srpski surreality show: da nam Žika prenosi utiske sa gej parade, uz nagradna pitanja… Možda ovaj članak ima neke naznake da je to ipak moguće ;-)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *