njuz-autor

AUTOR: urednistvo

27. apr. 2023

Zvanični Dodik osudio izjave nezvaničnog Dodika

BEOGRAD, 27. april 2023, (Njuz) – Zvanični Milorad Dodik najoštrije je osudio izjave nezvaničnog Milorada Dodika koje su u javnost dospele slučajno, a snimljene su uoči gostovanja zvaničnog Milorada Dodika u emisiji „Oko“ na javnom medijskom servisu RTS-u.

– Najoštrije osuđujem nepromišljene izjave nezvaničnog Dodika koje je izgovorio u neformanlom razgovoru sa voditeljem emisije i ograđujem se od njegovih ličnih stavova. To što je izrekao nema veze ni sa jednom rečenicom koju bih u javnosti rekao. Sve izgovorene reči predstavljaju isključivo njegove privatne stavove, nikako moje zvanične. Moje zvanične stavove dobijate u zvaničnim govorima ili preko moje PR službe – izjavio je zvanični Dodik u izjavi za Njuz.

Ovo nije prvi put da nezvanični Dodik pravi probleme zvaničnom Dodiku, ali na svu sreću, do sada nije bilo većih posledica po zvaničnog Milorada Dodika. O nepromišljenoj izjavi nezvaničnog Milorada Dodika priča ceo region, a mnogi analitičari pozdravljaju odluku zvaničnog Dodika da osudi i ogradi se od nezvaničnog. Đorđe Vukadinović, glavni i odgovorni urednik NSPM, smatra da je ovim potezom zvanični Dodik uradio veliku stvar.

– Ograđivanjem od nezvaničnog, zvanični Dodik je pokazao veliku odgovornost prema poslu i visokoj funkciji koju obavlja. Mnogi državnici u zvaničnim govorima i javnim nastupima ne iznose svoje privatne impresije, već precizno pripremljene formulacije i rečenice. Ne pamtim da je neki domaći političar u roku manjem od 24 sata osudio svoje nezvanične izjave – poručio je Vukadinović.

Do zaključenja ovog teksta, Njuz nije uspeo da dođe do nezvaničnog Dodika, a izvori njemu bliski kažu da postoji verovatnoća da se u javnosti neće pojavljivati narednih nekoliko meseci, imajući u vidu da je zvanični Dodik tražio da RTS pokrene postupak kako je nezvanični Dodik smeo da priča pred uključenim kamerama.

Uroš Bogdanović

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *