nazad na vrh

U Srbiji obeležen Dan sećanja na mučko gađanje Vučića kamenom u Srebrenici

Šitom Srbije obeležen Dan Vučićeve žrtve

CELA SRBIJA, 12. jul 2017, (Njuz) – U Srbiji je juče svečano obeležen 11. jul, Dan sećanja na mučko gađanje Vučića kamenom dok je boravio u Potočarima 2015. godine.

Iz kabineta predsednika podsetili su na ovaj nemio događaj koji se zbio pre dve godine.

– Svi znamo šta se dogodilo 11. jula, događaj koji nijedan narod na Balkanu ne sme da zaboravi. Tog dana, pre dve godine, premijer, a sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić, mučki je u Potočarima napadnut kamenom koji ga je pogodio u glavu i lakše povredio. Podsećamo da su Vučića gađali i flašama i cipelama i da su mu tom prilikom slomljene naočare, ali da je, uprkos svemu, on stoički podneo žrtvu i kao feniks se izdigao iz razularene mase i uspeo da, zajedno sa obezbeđenjem, dotrči do svoje limuzine. Ne ponovilo se nikada i nikome! – stoji, između ostalog, u saopštenju iz predsedničkog kabineta.

– Nedvosmislena namera okupljenih građana bila je da premijera Srbije potpuno istrebe, što bi za Srbiju predstavljalo pravu katastrofu jer ne postoji, niti će ikada postojati, zamena za Aleksandra Vučića – stoji na kraju saopštenja.

Građani su na ulicama širom Srbije odali počast Vučićevoj žrtvi, a prema običaju, oni su nosili veliki kamen i ogromne naočare, čime su simbolički želeli da pokažu koliko breme je srpski predsednik tada morao da podnese.

Kako nezvanično saznajemo, iz kabineta predsednika Srbije vladi je poslat predlog da se od naredne godine, pored pomenutog, obeležava i Dan sećanja na mučka novinarska pitanja koja su postavljana Vučiću.

Miroslav Vujović

 1. Treba da se uvede drzavni praznik sto je AleVu pretek'o u Potocarima!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Bilo bi bolje da je otisao na Zakintos, preobucen u Amera, i tamo muvao neku konobaricu iz Srbije.
  Svecanost bi bila veca.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Kako bi tek prošao da nije imao blindirani kišobran ”Mile Dragić” M2015?

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Ove godine predsednik nije išao u Srebrenicu jer su obećali da neće da ga gađaju kamenjem.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Ova gospodja na slici,levo,sa belom maramom i kisobranom,sa tamnim naocarima mora da je agent MI 6…Ili agent KGBa…Video sam je i na inauguraciji Trampa kao i na inauguraciji AVa…???Umalo ubise coveka na Vjetrenog Vojvodu…!!!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix