nazad na vrh

Vlada Srbije već treći dan pokušava da prebroji sve parafiskalne namete

Prebrojavanje parafiskalnih nameta otežava shvakodnevna pojava novih

BEOGRAD, 3. septembar 2012, (Njuz) – Službenici Vlade Srbije već treći dan ne uspevaju da prebroje sve parafiskalne namete koje bi trebalo ukinuti, a stiglo se do broja od 89 različitih taksi, saznaje Njuz iz izvora bliskih Vladi.

Prema našim saznanjima, posao bi verovatno već bio završen, ali se Jovan Krkobabić zabrojao prilikom evidentiranja i zaboravio do kojeg je broja stigao pa je prebrojavanje moralo biti započeti iznova.

– U ovom trenutku nalazimo se otprilike na polovini onoga što je prebrojano prvog puta. Očekujemo da ćemo završiti u naredna dva dana, pošto smo Krkobabiću dali druga zaduženja tako da ne očekujemo nikakve nepredviđene okolnosti. Trenutno evidentiramo i obrađujemo firmarine, taksu za taksu za posedovanja kasetofona i namet za pomoć ugroženim prijateljskim zemljama Nesvrstanih – rekao je izvor iz Vlade Srbije.

Problem je, međutim, što niko tačno ne zna koliko parafiskalnih nameta postoji. Vlada Srbije kontaktirala je čak i Vojislava Koštunicu, poznatog kao pedantnog i sistematičnog političara koji drži do reda i slova zakona, ali čak ni on nije mogao da navede tačan broj i imena parafiskalnih nameta.

Stoga će, strahuju u vladi, koliko god bude prebrojano nameta, verovatno ostati još onih kojih ne mogu da se sete čak ni njihovi kreatori i koji će moći da se ukinu tek kada neko bude pokušao da ih naplati nekom privredniku.

Očekuje se da će posao prebrojavanja trajati nekoliko meseci, a možda i godina jer skoro da ne prođe ni dan, a da se ne pojavi neki novi namet, navode u Vladi.

Nenad Milosavljević

 1. Porez na naknadu za obračun carina i taksi na doprinose i provizije

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
  • Колико сам се сад ја забезекнула, заборавила да оставим коментар: Зона сумрака!

   Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Nase vlade, stara i nova su Jrk! :P

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Biće malo zeznuto kad nam ponovo uvedu namet “Prve bračne noći”. Prvo što će da poraste broj retardirane dece, a drugo što u vlasti ima mnogo pederčina.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 4. A porez na slobodu govora?

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Parafiskalne namete će jednog dana možda i prebrojati, ali Agencije koje su izmislili teško

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 6. ima tu i pozitivnih stvari: recimo, PDV na kraduckanje je smanjen na 8%

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix