nazad na vrh

Vlada Srbije već treći dan pokušava da prebroji sve parafiskalne namete

Prebrojavanje parafiskalnih nameta otežava shvakodnevna pojava novih
Prebrojavanje parafiskalnih nameta otežava shvakodnevna pojava novih

BEOGRAD, 3. septembar 2012, (Njuz) – Službenici Vlade Srbije već treći dan ne uspevaju da prebroje sve parafiskalne namete koje bi trebalo ukinuti, a stiglo se do broja od 89 različitih taksi, saznaje Njuz iz izvora bliskih Vladi.

Prema našim saznanjima, posao bi verovatno već bio završen, ali se Jovan Krkobabić zabrojao prilikom evidentiranja i zaboravio do kojeg je broja stigao pa je prebrojavanje moralo biti započeti iznova.

– U ovom trenutku nalazimo se otprilike na polovini onoga što je prebrojano prvog puta. Očekujemo da ćemo završiti u naredna dva dana, pošto smo Krkobabiću dali druga zaduženja tako da ne očekujemo nikakve nepredviđene okolnosti. Trenutno evidentiramo i obrađujemo firmarine, taksu za taksu za posedovanja kasetofona i namet za pomoć ugroženim prijateljskim zemljama Nesvrstanih – rekao je izvor iz Vlade Srbije.

Problem je, međutim, što niko tačno ne zna koliko parafiskalnih nameta postoji. Vlada Srbije kontaktirala je čak i Vojislava Koštunicu, poznatog kao pedantnog i sistematičnog političara koji drži do reda i slova zakona, ali čak ni on nije mogao da navede tačan broj i imena parafiskalnih nameta.

Stoga će, strahuju u vladi, koliko god bude prebrojano nameta, verovatno ostati još onih kojih ne mogu da se sete čak ni njihovi kreatori i koji će moći da se ukinu tek kada neko bude pokušao da ih naplati nekom privredniku.

Očekuje se da će posao prebrojavanja trajati nekoliko meseci, a možda i godina jer skoro da ne prođe ni dan, a da se ne pojavi neki novi namet, navode u Vladi.

Nenad Milosavljević

 1. Porez na naknadu za obračun carina i taksi na doprinose i provizije

  Odgovori Thumb up 26 Thumb down 0
 2. Nase vlade, stara i nova su Jrk! :P

  Odgovori Thumb up 3 Thumb down 1
 3. Biće malo zeznuto kad nam ponovo uvedu namet „Prve bračne noći“. Prvo što će da poraste broj retardirane dece, a drugo što u vlasti ima mnogo pederčina.

  Odgovori Thumb up 6 Thumb down 3
 4. A porez na slobodu govora?

  Odgovori Thumb up 4 Thumb down 0
 5. Parafiskalne namete će jednog dana možda i prebrojati, ali Agencije koje su izmislili teško

  Odgovori Thumb up 7 Thumb down 0
 6. ima tu i pozitivnih stvari: recimo, PDV na kraduckanje je smanjen na 8%

  Odgovori Thumb up 2 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix