nazad na vrh

4 navike neprijavljenih radnika koji rade za minimalac na ruke zbog kojih se osećaju umorno

Da li vam se događa da, dok radite neprijavljeni kod privatnika, nalazite da vam je teško da preživite najobičniji radni dan od 12 sati, jer ste jednostavno preumorni? Da li skoro svaki zadatak koji otaljavate za minimalnu platu koju dobijate na ruke završavate veoma mrzovoljni? Od hroničnog umora pati cela populacija koja radi na crno, a sigurno ako bismo promenili određene navike osećali bismo se opuštenije, odmornije i bili efikasniji na poslu koji mrzimo i na kom nemamo ni socijalno ni zdravstveno.

Pored nekvalitetne ishrane jer ne možete da priuštite bolje, i konstantne brige jer ste u dugovima, određene radnje utiču na raspoloženje, ali i umor. U nastavku otkrijte šta to ne radite dobro u svojoj svakodnevnici robovanja bez socijalnog ili bilo kakvog drugog osiguranja i momentalno se rešite tih navika.

1. Ne vežbate

Vežbe, hodanje, fitnes, trčanje – poboljšava snagu i izdržljivost, a istraživanja su pokazala da je potrebno 20 minuta tri puta nedeljno da bismo se osećali bolje i odmornije. Ovo ništa ne košta, što je dobro jer da košta bilo šta, ne biste to mogli da priuštite. Vežbanje će vam dati više snage da budete efikasniji na poslu koji mrzite.

2. Ne pijete dovoljno tečnosti

I najblaži oblik dehidracije izaziva nagli pad energije, zato osigurajte organizmu dovoljnu količinu tečnosti – vode i sokova bez veštačkih zaslađivača, ali bolje vode jer je besplatna. Tečnost će vam pomoći da se na kraju radnog dana, odnosno kada vas gazda pusti da odete kući, ne osećate skroz kao krpa već samo malo.

3. Ne konzumirate dovoljno gvožđa

Pad nivoa gvožđa je, pored toga što često radimo prekovremeno bez naknade, jedan od glavnih razloga zašto smo usporeni, umorni i bez koncentracije. Uključite u vaš jelovnik više hrane koja sadrži gvožđe a do koje možete da dođete besplatno tako što ćete krasti kad god ste u prilici – pasulj, spanać, brokoli, jaja, puter od kikirikija su sjajni da ne biste kolabirali u sred dvanaestočasovnog radnog dana za koji ste plaćeni neku crkavicu.

4. Provodite previše vremena na mobilnom telefonu

Svetlo ekrana telefona na kojem svakog slobodnog trenutka gledate IDJ spotove i porniće može da poremeti vaš prirodni bioritam, utiče na vid i samim tim se zamarate. Zato, pokušajte da izbegavate telefon bar pre spavanja, iako vam to predstavlja jedinu životnu radost u sumornom divljem tranzicijskom kapitalizmu u kojem živite, a koju možete da priuštite jer hvatate wifi od obližnjeg kafića.

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , , ,
  1. 5. i najbitnija; niste dovoljno “napredni”, zato, uclanite se

  2. Ma mora da su pojacali HAARP na trojku…!!! A i gledamo stvarnost ocima RTS-e…kad tamo..Lude Rade,prestonicke trzavice i sarenice…Stres ( 100 % )…izvinjavam se na asocijaciji 100%,jer BDP ne moze toliko,da opadne…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix