nazad na vrh

Bajden potpisao da se uhapsi čovek koji mu je u Skadarliji prodao opanke za 70 evra

BEOGRAD, 21. januar 2021, (Njuz) – Novoizabrani predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden već prvog dana svog mandata, pored niza uredbi, potpisao je i onu o hapšenju čoveka koji mu je 2016. godine u Skadarliji prodao opanke za 70 evra.

Izvor iz Bele kuće navodi da je ta uredba bila jedna od prioritetnih za novog američkog predsednika.

– Još tokom izborne noći, čim je saznao rezultate, predsednik je pitao kad će Americi biti izručen čovek koji mu je 2016, kada je kao potpredsednik SAD posetio Beograd, prodao opanke po bezobrazno visokoj ceni. Priključivanje Pariskom klimatskom sporazumu, obustava povlačenja SAD iz SZO, ukidanje zabrane dolaska putnika iz nekih muslimanskih zemalja i izručenje onog lika koji mu je uvalio skupe opanke, prioritetne su uredbe koje je Bajden potpisao čim je kročio u Belu kuću – navodi izvor blizak američkom predsedniku. “Kome d'uzme 70 evra za opanke?” stoji na kraju ove uredbe – dodaje izvor.

– Iako se tadašnji premijer Vučić nudio da plati, Bajden nije uzeo to kao olakšavajuću okolnost jer vaš predsednik, zbog skromnog života koji vodi, nije imao dovoljno para da pokrije to – otkrio je ovaj izvor iz Bele kuće.

Kako nezvanično saznajemo, Bajden je od Srbije zatražio i vraćanje ključa Bele kuće jer se prilično smorio dok su pripadnici obezbeđenja obijali bravu pošto je Tramp zaključao vrata.

Miroslav Vujović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Možda olakšavajuća okolnost bude saznanje da je taj prihod upotrebljen za fond pomoći Hilari Klinton, za njenu predsedničku kampanju!

  2. Morace stvar da izgladi Marko Djuric , srbska ekselencija na privremenom radu…

  3. …Naravska stvar , cim procita amerikansku dnevnu stampu…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix