NIkola Gruevski je posle dugog i napornog puta uveo sebe u Evropsku Uniju
njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

16. nov. 2018

Bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski uveo sebe u EU

BUDIMPEŠTA, 16. novembar 2018, (Njuz) – Bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski uveo je nakon isteka svog mandata sebe u Evropsku Uniju, postigavši tako veliki uspeh i ispunivši jedan deo datog obećanja u uvođenju cele Makedonije u EU.

– Ovo je veliki dan za mene, koji ulazim u Evropsku Uniju i postajem njen punopravan deo. Prvo ja ulazim u EU, pa tek onda ostali Makedonci, izjavio je Gruevski. – Bolje je da neko prvo proveri kakav je život u Evropskoj Uniji i kako je najbolje do nje stići. Moj put ka Evropskoj Uniji nije bio lak, i bez pomoći okolnih zemalja partnera teško da bih ovo ostvario, zaključio je on.

Makedonac je ulaskom u EU potvrdio svoj lični suverenitet i integritet, i sa čvrstim personalnim granicama, bez unutarnjih trvenja ušao istovremeno u EU i NATO članicu i to punopravno, bez uslovljavanja od strane carinika.

– Ja ću biti odličan partner Evropskoj Uniji i napredovati na svim poljima. Ovim ulaskom u EU meni kao Makedoncu se otvaraju svi pristupi fondovima Evropske Unije koji će omogućiti brži razvoj mene na ličnom planu.

Stručnjaci se slažu da će “Gruevski sigurno napredovati na ekonomskom planu, privući više investicija, naći sebi neka nova radna mesta, bolju platu i viši standard, a na kraju krajeva i penziju.”

Ovim je učvršćen bolji ugled Makedonca u svetu, kakav on istorijski gledano i zaslužuje, zaključuje se u saopštenju Gruevskog koje je napisao u oproštajnoj poruci koju je policija pronašla u njegovoj kući.

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *