Dragoljub misli da je Dan zaljubljenih postao pomodarstvo
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

14. feb. 2017

Čovek slavio Dan zaljubljenih i kada se nije smelo

BEOGRAD, 14. februar 2017, (Njuz) – Dragoljub Lekić, sedamdesetogodišnji penzioner iz Beograda, prisetio se u izjavi za Njuz koliko je nekada bilo opasno slaviti Dan zaljubljenih. On je istakao kako je mladima danas lako da slave taj praznik, a nekada je zbog toga ljudima „letela glava“. Ipak, prema njegovim rečima, iako je to bilo veoma rizično on ga je obeležavao i kada se nije smelo.

– U mojoj porodici se oduvek proslavljao Dan zaljubljenih. Za vreme Tita je to bilo strogo zabranjeno jer je tadašnja vlast je taj praznik smatrala zapadnjačkim tekovinom koja loše utiče na omladinu i, blago rečeno, nije bilo preporučljivo obeležavati ga na bilo koji način. Da bismo ga proslavili kako treba, i da bismo prošli bez posledica koje nisu bile nimalo naivne, morali smo da pribegnemo raznim lukavstvima – ispričao je Dragoljub.

– Dobro se sećam ljudi u dugačkim crnim kožnim mantilima koji su svakog 14.februara presretali parove i proveravali da li je u pitanju obeležavanje Dana zaljubljenih, ili običan izlazak. Ukoliko bi kod nekog od nas pronašli poklon lagali smo da je u pitanju rođendan ili godišnjica zabavljanja. Iako to današnjoj omladini sve ovo deluje nezamislivo, obeležavanje Dana zaljubljenih je bilo jako, jako opasno, mada je zbog toga bilo još slađe i lepše – objasnio je ovaj penzioner.

Dragoljub je dodao da sada više ne pridaje toliko značaja tom danu jer ga danas svi slave.

– Sada je to postalo pomodarstvo, taj dan više nema onu čar kao nekada. Kada sam video gde sve to vodi počeo sam da slavim Svetog Trifuna, jer se ta slava u mojoj porodici slavi još od 1995. godine – istakao je on.

Soko Sokolović

  1. Mamma mia kaže:

    …I , neprimetno, im iglicama bušili kondome ; da oko Dana republike bude što više beba ! !

  2. Dejan kaže:

    Danas se forsira Dan zaljubljenih sa ciljem da se zaboravi na Sv. Trifuna. I nema dileme da li je to tačno ili ne.
    Slušam radio i prosto ne mogu da verujem koliko su voditelji zatucani ili potplaćeni da umore ovaj narod sa nekim Valentinom . Mic po mic i on polako izgzra Trifuna. E tako se to radi po zapadnoj tehnologiji. A onDa ode i nacija polako u aut .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *