nazad na vrh

Država stimuliše vađenje na vreme

Država je već spremila postere za kampanju sa upečatljivim sloganima

SRBIJA, 11. septembar 2018, (Njuz) – Preveliki broj žena koje zatrudne dok su u radnom odnosu postaje veliki sve veći problem za poslodavce u Srbiji a samim tim i za privredu i BDP, saznaje Njuz. Država će zbog ovog najnovijeg trenda rađanja krenuti u kampanju stimulacije vađenja na vreme, javljaju izvori iz Ministarstva za rad.

– Poslodavcima žene trebaju da bi radile a ne da bi rađale. Kada bi svi izvadili na vreme, došlo bi do buma produktivnosti. Uvereni smo da će ova kampanja doprineti tome da bude više rada a manje porodiljskog bolovanja, kaže izvor Njuza iz Ministarstva za rad.

Stručnjaci se slažu da će vađenje na vreme smanjiti nezaposlenost žena ali i dovesti do boljitka u mnogim drugim oblastima.

– Naši proračuni su da bi od celokupne populacije koja ga meće barem jedna trećina morala da ga izvadi na vreme. Onda ćemo videti manje redove na birou, manje onih iritantnih kasa u maksiju namenjenim trudnicama, a ujedno i više mesta u GSP-u za ljude koji nisu trudni, kaže Milovan Simić iz državnog instituta za statistiku i kontracepciju u Sremskoj Kamenici.

Građani koji nisu izvadili na vreme kažu da je ovakva kampanja stigla prekasno:

– Nisam ga izvadio na vreme i nedugo posle toga žena mi je dobila otkaz, tako da osećam da je, pored ženine, to delimično i moja krivica, kaže Rade Manjanin, (31) električar iz Topole. – Sada je kasno I jasno mi je da smo nepažnjom doprineli porastu nataliteta i nezaposlenosti ali šta je tu je, zaključuje on.

Kako se nezvanično saznaje, država je već osmislila slogane “Na vreme vadi da ti žena radi”, “Vađaj, otkaz odgađaj” i “Otkaz spreči, vadi da ne zakmeči” za koje veruje da će biti odlično primljeni u narodu.

Viktor Marković

Tagovi:
 1. Reče meni tajo, tvrda ga ne vadi sine .
  Šta sad da radim ako su naredili drugačije ?

 2. Ako si u opoziciji, i tebi i tvojoj ženi sleduje otkaz, vadio na vreme ili ne.

 3. A ja mislio vi se bavite satirom. Kada ste presli u ozbiljno novinarstvo?

 4. Ne jedite govna mamu vam j…m sad ce te i to da vodite kampanju da zene koje su u radnom odnosh nemajh prava na novcani dodatak koi im sleduje od drzave pa bolje da imaju one nego pink i hepi i ostale lopovske bande koje pljackaju nemilosrdno. BRAVO BRACO SRBI UNISTITE I NATALITET DA SE NE RADJAJU VISE DECA A SRBIJU CEMO DA NASELIMO MIGRANTIMA KAO STO JE IZJAVIO NAS PREDSEDNIK VUCIC. P… VAM MATERINA PRODANE DUSE

 5. Da li je moguće da mi stvarno živimo u tolikojmdebičani od države??? Jebali vas više i slogani i natalitetni nezaposlenost i BDP i pederi i lezbejke i svet vas ceo jebao majku vam jebem političku retardiranu!!!

 6. Ko ne vadi, žena mu neće da vadi. Šešelj

 7. Do juče na sva zvona ,,radjajte, bela kuga preti Srbiji!”, a danas ovakav članak(!). Zna li se uopšte šta odgovara Srbiji i njenom pravnom sistemu?! Pita li se iko šta odgovara gradjanima Srbije? Da nam je da ustane knez Lazar……

 8. Uzas od države.
  Dok mnoge zene placu da dobiju dete, drzava ide protiv toga. Posle je pitanje zasto mladi beze iz Srbije, verovatno sto im na drugim mestima daju mnogo bolje povoljnosti, plate i trudnicama… U selu koje ima oko 1400 stanovnika u prvom razredu je upisano samo 4deteta trebala bi se drzava stideti jer je to tako.

 9. Da li neko zna da li Vučić kumuje za deveto ili deseto dete? Ako kumuje da ga vadim.

 10. Eee Srbijo zemljo PROPALA !!!!! SRAMOTA VELIKA ! BRUKAAAA

 11. vadi, vadi, ako joj se radi

 12. Da li je moguce da vecina ne kapira da je clanak satiricne prirode? OMG… -, –

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix