Radnici su povređeni u trenutku nepažnje
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

13. maj. 2016

Dva radnika banke povređena prilikom redovnog održavanja računa

BEOGRAD, 13. maj 2016, (Njuz) – M. Đ. i T. R, radnici u beogradskoj filijali jedne poznate banke, povređeni su danas prilikom redovnog održavanja računa klijenta.

Dvojica službenika zadobili su lakše povrede prilikom prebacivanja naknade za održavanje računa sa naloga klijenta na račun banke. Obojica su hospitalizovani i osećaju se dobro, a u banci još utvrđuju kako je tačno došlo do nemilog događaja.

– Oni su iskusni bankari i na održavanju računa su radili mnogo puta do sada. Nikome nije jasno kako se ovo desilo. Kontrola banke pretpostavlja da im je popustila koncentracija i da je do nesreće došlo zbog trenutka nepažnje – rekli su Njuzu u banci.

Ova događaj podstakao je stručnu javnost da ponovo otvori pitanje sigurnosti banarskih službenika na radu. Bivši bankar i stručnjak za sigurnost u rukovanju parama Petar Radojković smatra da se radnici u bankama suočavaju sa raznim opasnim situacijama, ali da o tome niko ne brine.

– Šalterski službenici mogu da se povrede dok konstantno ispisuju svoje potpise na formularima, kreditni agenti štampaju ogroman broj papira svakodnevno, a svi znamo koliko su štampači opasni, dok radnici na menjačkim poslovima, koji barataju sa gotovim novcem, mogu biti na udaru različitih bakterija i mikroba sa novčanica. Pritom, svi oni su potencijalno životno ugroženi od strane klijenata koji nisu zadovoljni visinom dobijenog kredita, kursom evra ili činjenicom da se red ispred susednog šaltera brže smanjuje. Sve ovo treba da nam bude signal za reakciju nadležnih kako bi zaštita bankara na radu bila bolja i obuhvatnija – naveo je Radojković.

Kako nezvanično saznajemo, dvojica povređenih službenika dobiće odštetu od banke.

– Oni su bili osigurani na polisu životnog osiguranja, koje je u današnjem vremenu punom neizvesnosti više nego poželjno i koje svim građanima omogućava da se zaštite po vrlo povoljnim uslovima i uz najbolje kamate od 3,5 odsto na mesečnom odnosno 7 odsto na godišnjem nivou – rekli su nam nezvanično u banci.

Bojan Savić

Nenad Milosavljević

 1. Ja sam kaže:

  KURIR.
  -Znamo ko su ovi mučenici.
  M.Đ je Mladjan Đinkić a T.R. je Tabaković Rgovanka.
  U sutrašnjem broju čitajte nešto više o njihovom senzacionalnom detinjstvu, krvavim sukobima u porodici, opasnom putovanju na Kipar, paradoksalnom feniranju…

 2. sremac kaže:

  Ma ne bi doslo do povrede da su nosili fantomke i parebacivali buldozerom

 3. Jovanka kaže:

  Kakvih slučajeva ima. Nadajmo se da će obojica biti dobro, nisu povrede valjda toliko fatalne… mada, nije to nimalo naivno, ja sam radila u kopirnici dve godine i znam koliko je teško udisati taj vazduh. Čula sam negde ili pročitala da utiče i na neplodnost…..uopšte, mislim da su komjuteri zlo.

  1. Ja sam kaže:

   I ja sam cuo da su neke plavuse imale odnos sa kompjuterima i…nista od trudnoce.

 4. Рубљов kaže:

  Ја мислим да је најтеже оном банкарском раднику у банкомату – ем је скучено, ем је свуда струја ем све мора сам : да очита картицу, да откуца питања за муштерију ( лакше би му било да пита усмено, наглас, али не сме, уплашиће муштерију ), да изброји паре, да пре тога преброји муштеријине паре на камари, а пре тога да пронађе камару пара баш те муштерије а да не поруши остале камаре пара, да откуца обрачун, да тачно зна кад га муштерија притиском на одређено дугме за одређен новчани износ лупи продуженом папучицом у одређени део тела да се не збуни, а кад га папучица промаши да зна да је у питању други износ али како бре зна који је други износ у питању ? – свака му час'…А замислите само каква је то тешка повреда на раду кад прогута картицу, а после га отворе да клијенту картицу врате…

 5. voya montoya kaže:

  A jesu li imali HDZ opremu koja je propisana HIV pozitivnim propisima Ministarstva rada,koje predvodi jedan od Vulina…

 6. Novinar kaže:

  I da se pod hitno poveća naknada za održavanje računa na minimalno 1.000,00 dinara. Ljudi stavljaju glavu u torbu za 200-300 dinara, Žalosno

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *