Midjourney
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

10. jan. 2024

Elon Mask zainteresovan za srpsku tehnologiju lansiranja bureta u vazduh

NOVI SAD, 10. januar 2024, (Njuz) – Američki biznismen Elon Mask izrazio je zainteresovanost za tehnologiju lansiranja bureta u vazduh, koja je nedavno predstavljena u Novom Sadu.

Ova aeronautička inovacija predstavljena je nedavno u novosadskom naselju Klisa, a snimak lansiranja dospeo je i do Maska, koji sad želi da sazna više o ovoj tehnologiji, pa možda i da je otkupi.

– Gospoda iz Novog Sada i ja smo u neku ruku kolege jer i ja već neko vreme pokušavam da uspešno lansiram predmete u vazduh. Problem je, međutim, što moje rakete uglavnom eksplodiraju pre nego što uspem da ih vratim na Zemlju, dok su kolege iz Srbije u kratkom video-klipu uspele i da lansiraju bure, ali i da ga uspešno prizemlje nakon toga – egzaltirano je ocenio Mask.

Biznismen je najavio da će ovim povodom uskoro doći u Srbiju kako bi se susreo sa ljudima koji su na Klisi lansirali bure i razgovarao o potencijalnoj integraciji njihovog inovativnog lansirnog sistema u njegov program “Spejs Iks”.

– Nadam se da će mi dozvoliti da lično potpalim gorivo kako bih iz prve ruke mogao da vidim kako se lansira bure jer tako nešto zaista nikad u životu nisam video. Ukoliko sve protekne kako treba, uskoro možete očekivati novi projekat pod nazivom “Bure Iks” – zaključio je Mask.

Nenad Milosavljević

  1. Баш Рђа kaže:

    Ех, кол*ко сам ја конзерви испалио к*о мали, јбг тад није било толико карабита да се нађе да се и буре лансира у ближу орбиту. Него, док се народ замајава примитивним технологијама да ли ово белосветска мега-звезда гранда Роквић Дијана прети председнику* Л А С Е Р О М !????? https://www.youtube.com/watch?v=JeyP1ejW3ho

  2. voya montoya kaže:

    Da li ga interesuje tehnologija srbskih bot- samoubica…. koji su pod projektom dron samoubica…našim odgovorom na Žvalavin rakete…

  3. Goran S kaže:

    Nebeski narod “Dosije X”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *