nazad na vrh

GSP raspisao konkurs za ime najbrže trole koja stiže do Prokopa

BEOGRAD, 2. februar 2022, (Njuz) – Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd raspisalo je konkurs za ime i logo trolejbusa koji će najbrže stizati do glavne železničke stanice u Prokopu.

Konkurs pod imenom “Pusti inspiraciju da te (t)rola” otvoren je do početka marta kada bi od centra Beograda ka Prokopu krenuo prvi brzi trolejbus brzinom od 20 km/h, a nagrada za pobedničko rešenje je 1.000.000 dinara.

– Svi znamo koliko se građani muče da pronađu glavnu železničku stanicu u Beogradu. Kada smo mi u GSP-u saznali gde se nalazi, rešili smo da raspišemo konkurs za ime i logo trole koja će stizati čak tamo – kaže za Njuz direktor GSP-a Radiša Momčilović – Trola će od centra grada do Prokopa putovati od 45 minuta do sat vremena, zavisno od gužvi u Takovskoj i Kneza Miloša, a od ostalih trola razlikovaće se po tome što će biti brendirana novim imenom i slikama predsednika kao simbolom brzine kojom se Srbija kreće u budućnost – kaže direktor GSP-a.

– Ovom trolom, plus brzim vozom, od centra Beograda do glavne železničke stanice u Novom Sadu građani će stizati za 2 sata. Ne znam koliko treba od železničke stanice u Novom Sadu do centra, ali to je već problem Novosađana – zaključio je direktor GSP-a.

Nakon što je čuo za novi konkurs, predsednik Srbije je zakazao intervju u jednoj od trola koja će oko 2 sata stajati pored zgrade vlade, a GSP je upozorio građane da tokom tog perioda koriste alternativne pravce za stizanje do Prokopa.

Miroslav Vujović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , ,
  1. Па то је бар просто:
    његАВа слика,а
    испод: ТРОЛ 12-22

  2. Mozda bi stvarno valjalo podici onaj BG Jarbol, bas na tom P(r)okopu…kako bi bio vidljiv iz svake prestonicke favele…??
    A sto se tice imena i broja trole…nema nedoumica – 5 7 7

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix