nazad na vrh

Programer se dvoumi između firme koja ima stoni tenis i firme koja ima pikado

BEOGRAD, 25. oktobar 2019, (Njuz)  – Programer Milutin Sokolov (26) iz Beograda objavio je na LinkedInu pitanje da li odabere kompaniju koja ima stoni tenis ili kompaniju u kojoj zaposleni igraju pikado i izazvao lavinu reakcija i komentara.

Sokolov je pitanje postavio jer nije mogao da odluči šta je bolje za njegov lični i profesionalni razvoj, stoni tenis ili pikado, pa je odlučio da čuje mišljenje drugih kolega.

– Svi ostali uslovi koje sam dobio u dvema kompanijama su gotovo isti, tako da je ostalo samo da rešim dilemu između pikada i stonog tenisa. Podjednako volim oba ta sporta i zato mi je teško da odlučim – naveo je Sokolov.

Prema njegovim rečima, u komentarima svojih kolega dobio je dosta zanimljivih odgovora i delovalo je da je bio malo bliže konačnoj odluci, ali je bilo i onih koji su ga naterali na novo razmišljanje.

– Pojedine kolege su mi rekle da treba da razmislim i o kompanijama koje ne pridaju samo značaj stonom tenisu, pikadu ili lejzi begovima već omogućavaju svojim zaposlenima i razvoj karijere kroz kompletan proces uspostavljanja jednog informacionog sistema. Mislio sam da tako nešto ne postoji. Mislim, kakva je to kompanija kojoj nisu najvažnije šarene sobe za razonodu, flipere ili bilijar? Međutim, pojedine kolege skrenule su mi pažnju da ima kompanija koje razmišljaju na taj aut-of-d-boks način i koje se više fokusiraju na zaposlene i njihovo stalno usavršavanje, nego na zabavne sadržaje u kancelarijama – objasnio je Sokolov.

Iako je ovaj mladi programer bio na ivici da prelomi, sada ozbiljno da razmišlja da se zaposli u kompaniji u kojoj ni stoni tenis ni pikado nisu prioriteti.

– Već godinama mislim da su kompanije koje imaju takve sadržaje posebne i drugačije, ali zaista, kada svi imaju stoni tenis, oni nisu drugačiji nego isti kao i svi ostali. Danas je zapravo retkost da kompanija ne stavlja previše akcenat na to, već se bavi svojim zaposlenima kroz stalno učenje i praksu, tako da ću možda na kraju odlučiti da se, za promenu, oprobam u kompaniji u kojoj stoni tenis nije prioritet. Ionako nisam ni znao da ga igram, makar više neću kolegama morati da idem po suši posle svake izgubljene partije – zaključio je Sokolov.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Najbolje da odabere onu koja će mu dati 1700€!

  2. E ovaj put ste se presli. Ovo je mozda satiricna vest u Srbiji, ali ovde gde radim je susta istina. Taj sindrom zabave na poslu (zapocet od strane google-a pre 20-ak godina) se prelio u sve IT kompanije koje zele da prikupe i zadrze mlade ljude. Tehnologija i plata se podrazumeva svuda i sada je borba oko toga koja firma ima wall-climbing, a koja igraonice.

    Usput, u Google-u, pored dorucka i rucka, i vecere su besplatne u njihovim menzama, ali vecere pocinju od oko 7 uvece. Pa ako hoces da veceras besplatno, moras i da ostanes u firmi do tada. A ako si do tada na poslu, mogao bi nesto i da pozavrsavas oko posla, tako da ta vecera i nije tako besplatna. A posle vecere je vec kasno da ides kuci samo da bi prespavao, a ima kauceva gde moze da se spava. I tako ukrug dok ne shvatis da kuci nisi otisao jedno mesec, dva.

  3. Da li ste primetili da je ovo sponzorisan tekst? Ja mislim da premijerkin brat opet pokušava da sroza profesiju ne bi li prodavao strancima sat programerskih vremena za 1000rsd po satu.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix