njuz-autor

AUTOR: urednistvo

06. aug. 2010

Još jedna žrtva sindroma 19:30

Dr. Brinkmann, specijalista za vremeplovski i 19:30 sindrom se stara o više pacijenata iz Srbije

GORNJE PODBREŽJE, 6. avgust (Njuz) – Penzionerka V.M. (68) iz sela Gornje Podbrežje sinoć je, posle doživljenog nervnog sloma i infarkta tokom gledanja dnevnika, helikopterom hitno prebačena na intenzivnu negu klinike u Švarcvaldu, gde se lekari bore za njen život.

Naime, posle popodnevnog odmora koji je „malo potrajao“, kako izjavljuje ćerka nesrećne penzionerke Leposava

– Mama se probudila i zatražila da popijemo kafu. Onako bunovna uključila je TV, i po navici, pustila dnevnik. Taman se završavala vest o godišnjici „Oluje“ i jedino što je mama videla su tenkovi kako ulaze u Knin, nakon čega je spikerka najavljivala da mleka u prodavnicama ima samo u prepodnevnim časovima, zbog najavljenog poskupljenja, i da su nestašice svuda. Pominjalo se i nekakvo poskupljenje struje.

Kada je na ekranu videla rafove s hlebom – nastavlja svoju ispovest Leposava – mama nije dočekala kraj vesti gde se kaže da hleb neće poskupeti, već je počela nekontrolisano da se trese i da bunca o nekom vremeplovu, 1993. godini, rafovima, a potom i da razbija sve po kući, dok se, posle desetak minuta nije onesvestila. U međuvremenu, pozvala sam hitnu pomoć koja je za pet minuta stigla iz deset kilometara udaljenog grada, i bez ikakvih daljih procedura su je spakovali i posvali u Švarcvald kliniku. Ministarstvo zdravlja će, naravno, kao i za ostale bolesnike, snositi troškove maminog lečenja, na čemu sam im od sveg srca blagodarna, a ja obećavam da moja majka više nikad neće gledati vesti –  završila je Leposava sa suzama u očima.

Prema rečima dr Uda Brinkmana, sadašnjeg načelnika Die Schwarzwaldklinik, tek nakon četrdeset osam sati znaće se da li su posledice po zdravlje nesrećne gospođe trajne.

T.T.

 1. Darko kaže:

  Platiće ministarstvo za baka V.M. kao što je platila i Milosavljevićev boravak u Švarcvaldu.

 2. Vladimir kaže:

  ma ovo uopste ne lici na devedesete i ja pojma nemam odakle vam ideja do ovako nesto pisete.
  A od odlaska u schwarzwald klinik mozemo da dobije samo dr UD-a
  bravo za tekst

 3. Ivica kaže:

  Gde se seti Dr. Uda čoveče, extra :)

 4. Gocili kaže:

  Ne samo V.M. vec svima preko 50-e treba zabraniti gledanje skupštine, vesti, dnevnika…. isključivo dečije emisije!
  I uvesti cenzuru tipa zabranjeno za mlađe od 14 godina i starije od 60!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *