njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

08. sep. 2013

Kriminalac zamolio baku da mu isplete fantomku za zimu

Gospodin Prangija je prošle zime zardio prehladu zbog nekvalitetne fntomke

BEOGRAD, 8. septembar 2013, (Njuz) – Dušan Erceg zvani Prangija (34), žestoki momak sa zemunskog asfalta, izuzetno je nezadovoljan kvalitetom fantomki koje se mogu naći na rafovima srpskih prodavnica, pa je već sada zamolio svoju baku Grozdanu da mu isplete nekoliko ovih kapa za narednu zimu.

Prangija je godinama koristio industrijski proizvedene fantomke, ali po njegovim rečima nijedna od njih “nije ni prići” onima koje isplete njegova baka Grozda.

– Već godinama koristim fantomke različitih proizvođača, ali sam razočaran njihovim kvalitetom. Prvo je teško naći veličinu koja vam odgovara, zatim se dešava da vam iritiraju kožu na licu. Prošle zime sam navukao upalu sinusa jer fantomke koje sam koristio gotovo da ne štite od zime. Doktor mi je preporučio da nosim vunene kape pa sam se setio svojih početaka i prvih fantomki koje mi je plela baka Grozda i zamolio je da mi isplete nekoliko komada – objašnjava gospodin Prangija razloge za ovakvu odluku.

Baka Grozdana je sa oduševljenjem prihvatila unukovu molbu i veće krenula sa pletenjem fantomke.

– Uvek sam mu govorila da treba da pazi na sebe, pogotovu zimi. Nema boljeg materijala od prirodne vunice. Ranije je kupovao fantomke ali to je sve sintetika, ne može da ugreje kao prava vuna. Prošle zime se i razboleo, negde ga je zakačila promaja. Dobro je da se opametio i poslušao me – kaže Grozdana i dodaje da će Dući, kako ga ona zove, isplesti i rukavice, “da se detetu ne smrzavaju prsti.”

Dušan i njegova baka su se dogovorili oko boje i dizajna bez velikih problema. Jedino oko čega se još ne slažu je to što ona insistira da mu na fantomci isplete i kićanku kao ukras. Prangija to za sada odbija, ali od izvora bliskih baki saznajemo da je ona uporna pa je odlučila da isplete bar jednu fantomku sa kićankom kako bi ga uverila da tako mnogo lepše izgleda.

Bojan Savić

 1. gradjanin kaže:

  Fantomke nose i pripadnici jedinica MUP. Jedino ih političari zaboravljaju obući.

 2. Miloje kaže:

  A za ‘ladan beton bakice?Da čuči dete dok čeka,pa šuljeve popali..ccc.

 3. Premijer iz Senke kaže:

  Duge gaće Dušane glavu čuvaju!!

 4. ariela kaže:

  Ma to je lako za bake…klot frket klot frket i eto fantomke…moja je tako brzo strikala da bi se sad para namlatila da to iznese na pijac pa prodaje ovim finim momcima…a moze i komplet fantomka rukavice carape u istoj boji…sve kombinacije dolaze u obzir…samo nek posao cveta i babin i Prangijin…

 5. aleksandar kaže:

  Zestoki momak od 34 godine i fantomka koju mu je baka ostrikala.

  Tekst predstavlja briljantan osvrt na srpske kriminalce zaostale u razvoju koji idu nekome da razbiju glavu za mesecnu zaradu manju od one koju ima viljuskarista u Austriji.

 6. ehm kaže:

  Hvala ti bako.
  Iz pouzdanih izvora bliskih baki saznajemo…
  vrhunski. :)

 7. celtic kaže:

  Bakin ultimatum: Sine, ako pojedeš sve ovo što ti skuvam, baka će isplesti kapu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *