nazad na vrh

Lečenje SMS-om ubuduće samo uz recept

SRBIJA, 24. maj 2016, (Njuz) -Svi građani koji žele da pomognu nečije lećenje pomoću SMS-a moraće prethodno da dobiju recept od svog izabranog lekara, saznaje Njuz. Na ovakvu meru, ministarstvo zdravlja odlučilo se kako bi lečenje ovom metodom uvelo u legalne tokove i građanima olakšalo procedure za dobijanje adekvatne medicinske pomoći.

-Lečenje porukama predstavlja najsevremeniju metodu lečenja najugroženijih pacijenata i naše ministarstvo čini sve kako bi je na pravi način implementiralo u naš zdravstveni sistem – kaže ministar zdravlja u tehničkoj vladi Zlatibor Lončar.

– Ipak, postavlja se pitanje kako da sprečimo zloupotrebe koje se mogu javiti pa će slanje poruke biti moguće samo uz važeći lekarski recept. Procedure su jednostvane, dovoljno je da ljudi koji žele da pošalju SMS na humanitarni broj posete svog izabranog lekara, ponesu sa sobom nalaze pacijenta kome je pomoć potrebna i kasnije u svoju poruku dodaju broj i šifru recepta koju dobiju. Tako ćemo izbeći da neko pošalje pomoć pogrešnom pacijentu i ostane bez zaslužene zahvalnosti ukoliko ovaj, kojim slučajem, preživi – objasnio je on.

Država će nastaviti da brine o najugroženijim kategorijama stanovništva pa će i u ovom slučaju deca, trudnice i oni sa najnižim primanjima biti oslobođenje plaćanja participacije.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ovo kao da je upereno protiv rakokopaca tome.
    On je i do sada sms poruke slao dopisnicima

  2. Koji previd. Nece valjda sve ovo biti besplatno? Kao ovo obicno lecenje?

  3. Сви који имају контраиндикације од лечења смс порукама, имају право на промену терапије – новац директно на руке…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix