njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. jun. 2021

Ministarka pravde iznenađena što se kod nas ne upotrebljava giljotina

BEOGRAD, 28. jun 2021, (Njuz) – Ministarka pravde Maja Popović ostala je prilično iznenađena kad je uživo u programu televizije Happy shvatila da srpsko krivično zakonodavstvo ne predviđa upotrebu giljotine kao kazne za najteža krivična dela.

Govoreći o istrazi koja se vodi protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka, Popović je rekla da ne želi da prejudicira ishod istrage i suđenja, a ali da očekuje da budu izrečene najstrože kazne.

– Dokazi postoje i sigurno će članovi tog klana dobiti dugogodišnje zatvorske kazne, ali, moram da kažem, da mene kao vrsnog pravnika ne bi iznenadilo da neki od njih budu osuđeni na giljotinu – rekla je Popović.

Nakon ove ministarkine rečenice, voditeljka programa ostala je zbunjena i u čudu, te je prokomentarisala kako nije znala da se giljotina upotrebljava u Srbiji, upitala je ministarku da li je to moguće.

– A jao, pa ja sam sada šokirana. Kako je to moguće? Ja ovo prvi put čujem – kazala je zbunjena voditeljka.

Nakon toga, ministarka je uzel svoj telefon i na internetu potražila Krivični zakonik.

– Evo, sad ću da vam nađem i tačan član zakonika. Samo malo. Evo… Hm… Sad ne mogu da nađem, a baš sam jutros pripremajući se za emisiju čitala o tome na Vikipediji… Čekajte još malo… Aha, evo ga… Samo malo…. Pazite stvarno. Nema giljotine u Krivičnom zakoniku – konstatovala je ministarka Popović.

Posle toga ona je konstatovala i sledeće:

– Vidi, nema ni smrtne kazne. Vidi, vidi, može samo doživotna. Zanimljivo – rekla je minstarka.
Ona je na kraju ispričala da se zbunila i da je na Vikipediji na internetu čitala malo o giljotini, pa verovatno zbog toga.

– Još mi je to bilo čudno, ali eto nešto si svi da naučimo, znate li da je u Francuskoj poslednji osuđenik na smrt pogubljen na giljotini 10. septembra 1977. godine. Ja sam bila ubeđena da se to i dalje radi – navela je ministarka pravde Maja Popović.

Bane Grković

  1. Milan (nisam odavde) kaže:

    Malo koji ministar u vladi Srbije je stručnjak u oblasti za koju je zadužen. Ministarka pravde je jedino prva ,,javno provaljena”. Uostalom niko od njih se ni ne pita za politiku, zakone, aktivnosti za oblasti koje su, navodno, pod njihovom kontrolom. Čak se ni skupština ne bavi tim tricama. Ima samo jedan čovek koji sve zna i u sve se razume. Al on, devojčicama, ništa ne mora da objašnjava!

  2. Пророк из комшилука kaže:

    Како није поменула мучења пре смрти то изврсно ради АВ тачно у пола осам.

  3. Пророк из комшилука kaže:

    Гиљотину и електричну столицу обавезно увести у закон за поједине случајеве и професију џелата како би се казна извела адекватно.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *