njuz-autor

AUTOR: urednistvo

19. feb. 2011

Napadnut novinar Njuza!

Mesto napada neposredno nakon policijskog uviđaja

BEOGRAD, 19. februar 2011, (Njuz) – Novinar Njuz.neta Marko Dražić napadnut je sinoć negde oko 23 časa ispred svoje zgrade u Hadži Prodanovoj ulici u Beogradu. Nepoznata grupa napadača nanela je Dražiću lakše povrede i ogroman psihički stres, a odmah zatim pobegla sa lica mesta u pravcu Bulevara kralja Aleksandra.

– Vraćao sam se kući uobičajenim putem preko Kalenić pijace, kao i svaki dan – priča Dražić još uvek vidno potresen.
– Odjednom sam začuo tiho režanje, i već sledećeg trenutka bio sam okružen sa pet ili šest napadača, visine između 50 i 60 cm, koji su me opkolili sa svih strana. Počeli su da laju na sav glas, a jedan od njih je skakao na mene i otkidao mi komade odeće svojim zubima. Pokušao sam da se odbranim govoreći im “čibe” i “mrš”, ali to nije pomoglo. Nekako sam uspeo da se iskobeljam i otrčim do svog ulaza, nakon čega su se napadači povukli – prepričava svoje dramatično iskustvo Dražić.

Policija je odmah poslala ekipu na mesto napada, ali identitet napadača još nije utvrđen. Očevici koji su videli događaj su uglavnom stanari okolnih zgrada koji su sa prozora videli šta se dešavalo, ali niko od njih nije stigao da pritekne Dražiću u pomoć.

– Začula sam neke krike i komešanje, pa sam izašla na prozor da vidim o čemu se radi – kaže 75-godišnja Darinka Milosavljević, ispod čijeg stana se desio napad. – Taj mladić je pokušavao da se odbrani od tih zlobnika koji su mu pretili i skakali na njega, a onda su mučki pobegli. Viđala sam te zlotvore i ranije ovde po našem kraju, zna ih ceo komšiluk. Po ceo božji dan ništa ne rade, vucaraju se po kraju i mole ljude za hranu ili je skupljaju iz kontejnera – dodaje baka Darinka.

– Još uvek se ne zna zbog čega je Dražić bio meta napadača, ali pretpostavlja se da su u pitanju njegovi tekstovi na Njuz.netu koji na satiričan način ismevaju mnoge moćne ljude u zemlji. Potencijalni naručioci ovog napada mogu biti razni političari, tajkuni i ostali moćnici  – izjavio je za Njuz Dejan Nikolić, glavni urednik Njuza.

Napad na Marka Dražića najoštrije su osudile mnoge političke partije i udruženja novinara. Oni su odmah reagovali tako što su svim medijima poslali ustaljeni email templejt za ove prilike koji počinje sa “Najoštrije osuđujemo napad na…”, u koji su ubacili ime i prezime Marka Dražića.

Istok Pavlović

Redakcija Njuza

 1. Влада kaže:

  Мислим да сте управо стекли вечно непријатељство Елвира Буразеровића.

 2. Krusevac kaže:

  Ovo uopste nije smesno… U doba kada malo pa malo cujemo da su novinari napadnuti, vi pisete ovakav clanak… Mislim da ovo treba povuci. Jos, nedaj Boze, da se nesto ovako stvarno desi… Da ne bude posle kao iz price o decaku i vuku…

  1. Влада kaže:

   Не дај Боже да се овако нешто деси?Ниси упратио неки напад паса луталица у последње време?

 3. Xtro2 kaže:

  Sto rece Surda u seriji “Vruc Vetar” : Ja to nogom…

 4. Jordan kaže:

  Mezeti cvarke i brise ruke o nogavice, onda mu djavo kriv sto ga napadaju organizovane kriminalne grupe, koje, uzgred receno, prodaju svoje usluge za kosku – dve.
  Savet: Nikako ne pomisljati na primenu sile protiv ovakvih hordi skitnica! Bolje da otkinu par komada mesa, nego da vam se ime povlaci po novinama par meseci, a telo po zabeli par godina.

 5. kolega kaže:

  e autore, vidi se sa kilometra da si etf-ovac…totalno glupo i nezanimljivo

 6. pcelarstvo kaže:

  pa sto im se zamerio, ko mu je kriv sada kada su ga napali….

 7. Savesni gradjani kaže:

  Pravda za Dražića!!!

 8. scoby kaže:

  Pošto su psi lutalice glavni problem za gradonačelnika, a incident se desio u njegovom neposrednom komšiluku, čudno je da nije intervenisala SAJ jedinica iz njegovog ličnog obezbedjenja.

  1. Cira kaže:

   Valjda LAJ jedinica…

 9. tarzan kaže:

  @kolega

  Kao i 70% tekstova na njuzu…tek svaki treći/četvrti bude neki dobar fazon.

 10. Ajvarolog kaže:

  samo cekam da se pojavi neko sa izjavom PRAVDA ZA GLADNU SHTENAD! xD

 11. J kaže:

  ustaljeni email templejt za ove prilike koji počinje sa „Najoštrije osuđujemo napad na…“, :))

  1. Olja kaže:

   Sećam se, Ljix, kao juče da je bilo. To je bilo avgusta 2009. godine. Ja sam bila u jednoj, a moj suprug u drugoj sobi. Kada je vest čuo, dotrčao je sav izbezumljen i pitao Jel’ kuče preživelo?

 12. Ljix kaže:

  Pa kuče je preživelo, mada mu se neko surovo osvetio posle tog napada. Čujem da sada nosi proteze na nogama, a zamalo i da ga usvoji predsednik Tadić… ;)

 13. Ljix kaže:

  Izgleda da ti isti napadači haraju Srbijom…
  Sedmoro građana Koršumlije je napadnuto ovih dana…
  Možda je to neka druga banda, a možda i sarađuje sa ovom grupom koja je napala novinara Njuza…

  1. Tetka kaže:

   Kad sam videla i čula onog direktora Pasterovog zavoda (Novi Sad) samo sam poželela da njega izujedaju psi, al da mu ne daju vakcinu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *