Građanima garantovana sloboda izbora da li će verovati u NLP, lajf koučing, Boga ili nešto treće
njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

19. maj. 2016

NLP i lajf koučing dobili statuse verskih zajednica

SRBIJA, 19. maj 2016, (Njuz) – Odlukom tehničke vlade Srbije, lideri i sledbenici NLP programa i lajf koučinga dobili su statuse verskih zajednica, saopšteno je u poslednjem broju lista “Službeni glasnik”.

– Uzimajući u obzir činjenicu da je u svetu verski fanatizam u porastu, a Srbija prati svetske trendove, ove dve ne tako male grupe naših sugrađana morale su biti razvrstane nekom kategorizacijom, te je najlogičnije bilo dodeliti im status verske zajednice – stoji u saopštenju.

To u praksi znači da će građanima biti garantovana sloboda izbora da li će verovati u NLP, lajf koučing, Boga ili nešto treće. Pripadnici NLP zajednice i lajf koučinga će biti izopšteni iz sistema PDV, a lajf koučevi će smeti javno da iskazuju svoje poglede na svet.

– Država će ovim zajednicama jemčiti punu autonomiju, koja se sastoji u njihovom pravu da samostalno uređuju svoj unutrašnji poredak, kao i da obavljaju seanse u skladu sa učenjem – stoji dalje u saopštenju.

Lajf koučing će od sada biti moguć i na javnim mestima, odnosno otvorenim prostorima. Moći će slobodno da osnivaju škole i fakultete za spremanje NLP trenera i lajf koučeva.

Ipak, nisu svi podneti zahtevi pozitivno obrađeni. Zahtev pokreta “Dosta je bilo” za dobijanje statusa verske zajednice, poput nekadašnjeg koji su podneli korisnici Apple proizvoda, nije prošao bez obzira na to što njihovi sledbenici slove za ekstremne vernike, a vođe uživaju status božanstva. Još uvek nije poznato da li će biti uložene žalbe.

Uroš Bogdanović

  1. voya montoya kaže:

    Pa i Toma je sajentolog…?! Bakće se naukom petničarskih dometa…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *