njuz-autor

AUTOR: Jasmina Gavrilov

11. maj. 2013

Otac na porođaju dobio ocenu 6

Otac dobio slabu ocenu jer je tokom porođaja vrištao i pao u nesvest

KRAGUJEVAC, 11. maj 2013. (Njuz) – Ivan Jović, programer iz Kragujevca, dobio je ocenu 6 na porođaju svoje supruge Nade sa kojom je juče dobio svoje prvo dete.

On je izjavio da mu nije krivo što je njegova ćerkica Mila dobila višu ocenu od njega, ali da se nada da će imati još prilika da popravi ocenu.

– Sve se odigralo veoma brzo i nisam stigao ni da se pripremim. Verujem da mi je nervoza u najvećoj meri umanjila ocenu. Doduše, možda je uticalo i to što mi se u jednom trenutku slošilo, pa su na kratko morali da me udalje iz porođajne sale i da mi donesu šećer i vodu– izjavio je Ivan.

On navodi da je, tek nakon što se porođaj završio, shvatio da se i očevi ocenjuju i da mu je krivo što mu supruga nije ranije rekla za to. Smatra da su za očeve otežani uslovi ocenjivanja, kao i da doktor i svo medicinsko osoblje radi protiv muževa.

– Niko u porođajnoj sali nije bio na mojoj strani i osećao sam kao da nemam ničiju podršku. Izgledalo je kao da nikome nije stalo da dobijem visoku ocenu, a čak mi je i supruga otežavala – neprestano mi je stiskala ruku i vikala na mene. Sasvim je logično što sam se sve vreme znojio i još u nekoliko navrata bio na ivici padanja u nesvest – rekao je Ivan.

On je po izlasku iz porođajne sale video još nekoliko muškaraca koji su, iako srećni zbog prinove, ipak delovali tužno. Kasnije je saznao da su svi oni dobili loše ocene na porođaju. Ivan veruje da su ocene za očeve izmišljenje zapravo samo da bi se umanjio muževljev trud na porođaju i priznaje da ga je zabolelo kada je čuo razgovor dve sestre koje su uz podsmeh prepričavale njegovo ponašanje u sali.

Po kragujevačkom porodilištu kolaju legende da nijedan muškarac na porođaju nije dobio ocenu veću od 7 osim Dragana Mitrovića koji već 10 godina radi kao babica.

Jasmina Gavrilov

 1. Александар Хејтер kaže:

  Сиса, да је као прави мушкарци седео у кафани и урољан чекао вест о детету деловао би опуштеније и оцена би сигурно била већа а онако пијан закрвављених очију код медицинских сестара заслужио би страхопоштовање уместо подсмеха, јбга типично неискуство. Узгред, кад смо код програмера, шта вам је са Истоком Павловићем, од када је на оним рекламама испијао оно афлатоксично млеко више не виђам његове текстове.

  1. celtic kaže:

   Mlijeko je djelovalo!!!!

 2. Ja sam kaže:

  Cujem da ce Megatrend da otvori Katedru za menadzere na porodjaju.
  Ocene zavise od visine skolarine i niste obavezni da prisustvujete cinu radjanja.
  Mogu se upisati i dede, svekrve… a i pravi ocevi-takozvane komsije.

  1. Pera Detlić kaže:

   A pošto se sve dešavalo u Kragujevcu, ne treba Megatrend ništa da otvara, imaju oni Pravni fakultet sa istim kriterijumima :P

 3. nebojsa kaže:

  samo se dzabe namuci muskarac na porodjaju. trebao je da dobije bar godinu dve poroditeljskog bolovanja

 4. celtic kaže:

  Šta da kažem, ja radim na dječjem i ginekologiji. Muškarci sve sami kurčev junak i patriota, a blijedi ko krpe kad uđu na kliniku, treba ih pobiti.

 5. bamijo kaže:

  Da muškarci rađaju, davno nas nebi bilo na ovoj planeti.

 6. Natasa kaže:

  Crnogorac prisustvovao zeninom porodjaju, i za to vreme tri puta pao u nesvest. Na kraju mu saopstili da je dobio cerku, kad ce on “E hvala Bogu da je zensko, da se ne muci ovako ka’ ja!”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *