njuz-autor

AUTOR: urednistvo

19. aug. 2022

Policija u okolini Beograda otkrila ilegalnu plantažu krompira

BEOGRAD, 19. avgust 2022, (Njuz) – Policijske ekipe otkrile su rano jutros u blizini Beograda veliku ilegalnu plantažu krompira, a tom prilikom uhapšeno je više lica koja su zatečena na imanju.

Krompir je, kako saznajemo, bio zasađen na nekoliko hektara i po svemu sudeći bio je spreman za vađenje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zaplenilo je više desetina tona najčistijeg krompira sorte Dragačevka i Univerzal, zatim budake, motike, vage, veštačko đubrivo, preparate protiv krpompirovih zlatica, ali i mrežaste džakove koji su bili spremni za pakovanje i transport ilegalno uzgojenog krompira.

Takođe, na imanju je pronađena i laboratorija u kojoj se radilo na ukrštanju sorti kako bi prinos bio što veći i čistiji.

– Procenjuje se da tržišna vrednost zaplenjenog krompira iznosi više miliona dinara, a istraga će utvrditi da li je bio namenjen prodaji nakupcima ili su uzgajivači nameravali da ga rasturaju direktno na ulici – saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Cena krompira je, da podsetimo, u prethodnom periodu porasla za više od 150 odsto, što je mnoge privuklo da se upuste u unosan posao ilegalnog uzgajanja ove kulture.

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je cena krompira porasla zbog njegove tražnje na svadbama, pa policija sumnja da su dileri nameravali da ga prodaju upravo na tim događajima.

– Svadbe, ali i drugi događaji tog tipa, biće u narednom periodu biti pod prismotrom policije. Podsetili bismo ovom prilikom građane da, po važećem zakonu, za trgovinu ileglnim krompirom odgovara ne samo prodavac već i kupac robe – naveo je MUP u saopštenju.

Nenad Milosavljević

 1. Nakitute Natako kaže:

  “bio je spreman za vađenje” 🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂 umirem! 🤣🤣

 2. Vojislav kaže:

  Ova VLADA bi ostala zauvek upamcena kada bi donela zakon o zabrani koriscenja krompira u skupstinski restoran jer preti opasno stabilnosti na cene obroka za poslanike a za ostale koji se tu hrane a i za vodku

 3. Kosta kaže:

  Neuspeli pokušaj neafirmisanog satiričara!

 4. Pavle kaže:

  Nije u pitanju samo krompor, svi poljoprivredni proizhodi biće pod prismotrom. Država ulaže u poljoprivredu velika sretstva i ne može kako ko hoće i šta hoće da proizvodi i prodaje.

 5. Jelena Bilić kaže:

  Bravo!!!
  Odliičan tekst!
  Svaka čast!!!

 6. Branislav Ott kaže:

  Nenade Milosavljeviću ajde mi objasnite o čemu se radi kakav ilegalan krompir kakve budalaštine jesteli vi čitavi da pišete takve gluposti i kakav je to zakon i kad se pojavio mislim stvarno ovo sve je prevršilo sve mere zdravog razuma

 7. voya montoya kaže:

  Cujem , iz poverljivih izvora, da se uvozi krompir…onaj najvece cistoce iz Holandije, kako je predcednik pogresno nazvao Nizozemsku…( nije obavesten )

  1. Sonja kalinić kaže:

   Super. Baš ste me nasmijali. Kravici hitno pustiti. Vjerojatno je pala pod loš utjecaj onog što se dešava kod nas. Kradeze-zna se. Dilere krompira strogo kazniti.

  2. Dr Dragica Ivanović kaže:

   Nema seljaka u zemlji Srbiji koji iligalno ne sadi krompir, kao i potpisnik ovih redova ima. Pa hajde policijo uhapsi sve seljake ove zemlje i pred sud. Ućićemo u Ginisovu knjigu rekorda

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *