njuz-autor

AUTOR: urednistvo

19. aug. 2022

Policija u okolini Beograda otkrila ilegalnu plantažu krompira

BEOGRAD, 19. avgust 2022, (Njuz) – Policijske ekipe otkrile su rano jutros u blizini Beograda veliku ilegalnu plantažu krompira, a tom prilikom uhapšeno je više lica koja su zatečena na imanju.

Krompir je, kako saznajemo, bio zasađen na nekoliko hektara i po svemu sudeći bio je spreman za vađenje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zaplenilo je više desetina tona najčistijeg krompira sorte Dragačevka i Univerzal, zatim budake, motike, vage, veštačko đubrivo, preparate protiv krpompirovih zlatica, ali i mrežaste džakove koji su bili spremni za pakovanje i transport ilegalno uzgojenog krompira.

Takođe, na imanju je pronađena i laboratorija u kojoj se radilo na ukrštanju sorti kako bi prinos bio što veći i čistiji.

– Procenjuje se da tržišna vrednost zaplenjenog krompira iznosi više miliona dinara, a istraga će utvrditi da li je bio namenjen prodaji nakupcima ili su uzgajivači nameravali da ga rasturaju direktno na ulici – saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Cena krompira je, da podsetimo, u prethodnom periodu porasla za više od 150 odsto, što je mnoge privuklo da se upuste u unosan posao ilegalnog uzgajanja ove kulture.

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je cena krompira porasla zbog njegove tražnje na svadbama, pa policija sumnja da su dileri nameravali da ga prodaju upravo na tim događajima.

– Svadbe, ali i drugi događaji tog tipa, biće u narednom periodu biti pod prismotrom policije. Podsetili bismo ovom prilikom građane da, po važećem zakonu, za trgovinu ileglnim krompirom odgovara ne samo prodavac već i kupac robe – naveo je MUP u saopštenju.

Nenad Milosavljević

  1. voya montoya kaže:

    Cujem , iz poverljivih izvora, da se uvozi krompir…onaj najvece cistoce iz Holandije, kako je predcednik pogresno nazvao Nizozemsku…( nije obavesten )

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.