njuz-autor

AUTOR: urednistvo

26. nov. 2010

Prvi slučaj mobinga u medijima?

Aleksandar Ilić zvani Flajlord

NIŠ, 26. novembar 2010, (Njuz) – Redakcija Internet novina „Južne vesti“ osuđuje ponašanje tehničkog direktora, Aleksandra Ilića a.k.a flylord, koji je od urednice sportske rubrike tražio da objavi afirmativni tekst o uspehu aikido kluba, kako bi mogao besplatno da trenira.

– Zvao me je više puta i pretio. Govorio je da će da skoči sa prozora redakcije i kako ga mrzim iz dna duše. Ovo nije prvi put da od mene traži takve stvari. Prošli put je tražio da objavim tekst o kik-boks klubu jer je i tamo želeo da trenira za džabe – kaže urednica koja je želela da ostane anonimna.

Ilić je odbacio ove optužbe tvrdeći da pomenutu urednicu i ne poznaje, a da se borilačkim sportovima ne bavi od kako pohađa kurseve nenasilnog rešavanja sukoba.

Veći broj novinara već se obratio generalnom direktoru tražeći zaštitu, navodeći da ih je Ilić prisiljavao da ga oslovljaju sa „uvaženi direktore“ i da mu na svakih 10 minuta donose vodu.

Da li će ovaj očigledan slučaj mobinga i zloupotrebe rukovodećeg položaja dobiti svoj epilog na sudu, još nam nije poznato. Uređivački kolegijum Južnih vesti trenutno razmatra opcije sa timom pravnih zastupnika kako bi rešili problem na korist medija i čitalaca.

V.O.

 1. Peca kaže:

  Vito, odlicne inicijale imas :)))))))))

 2. Редакција Јужних Вести је у приземљу тако да скок са прозора не би нанео велику штету. А заборавили сте и да напоменете да, поред “уважени директоре”, обожава и име “Лорд Флајлорд”.

 3. Eniac kaže:

  Slava ocito brzo promeni ljude, nisam ga znao kao takvog… Bio je dobro dete…

 4. baneweb kaže:

  Od svih se moglo očekivati al’ od tebe Flajko… ccc

 5. Mrvica kaže:

  Vito, svaka ti cast… Plakao sam od smeha :D Ali i slika je odlicna :D

 6. Insajder kaže:

  Koja strana pre uplati sudiji, nešto prema njegovom afinitetu, dobiće spor.

 7. Vlastimir kaže:

  Imao sam priliku da upoznam tog direktora i mogu reci da nisam uopste iznenadjen ovim textom…:-))))))

 8. Predrag kaže:

  Redakcija Juznih vesti zahvaljuje se Njuz.net koji je jedini imao hrabrosti da objavi ovaj tekst. Pozdrav od kolega iz Nisa.

 9. Srđan kaže:

  Inače, niste potpisali fotografiju. Znate zašto nemate autora? Ja ne smem da kažem. Pomenuti u tekstu mi je zabranio da se eksponiram, a inače snimak sam zabeležio lično!

  :(

 10. Jelena kaže:

  Hahaha, ja sam na trenutak poverovala u ovu vest :-)

 11. Hahhaa, flajko, ovo se i moglo očekivati od tebe :p

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *