nazad na vrh

Uhapšeni migranti koji su švercovali Srbe do plaža u Grčkoj

Carinik sa psom koji je utreniran da nanjuši srpske turiste

EVZONI, 3. avgust 2020, (Njuz) – Grčka policija uhapsila je jutros grupu migranata koja je pokušala da prošvercuje srpske turiste do grčkih plaža, preneli su svi svetski mediji.

Kako je saopštila policija, grupa od desetak dobro organizovanih migranata, uglavnom iz Sirije i Avganistana, još od dana kada je Grčka zatvorila granice za srpske građane, švercovala je Srbe, neke sakrivajući u kombijima, a neke sprovodeći noću ilegalnim putevima preko granice.

– Carinicima je bilo sumnjivo kada su u jednom od kombija kojim je upravljao migrant iz Sirije pronašli ručni frižider. Nakon pretresa vozila, pronašli su skriveno dno u kojem se krila grupa od desetak turista koji su nameravali da stignu na plažu u Paraliji. Među njima je bilo i dece, a svi su imali već obučene kupaće gaće i bili potpuno spremni da uskoče u more – kaže policijski inspektor Jorgos Stefanopulos koji radi na ovom slučaju.

Uhapšeni migranti otkrili su kako su, pored skrivanja u kombijima, neke Srbe vodili ustaljenim rutama koje već dobro poznaju.

– Uglavnom smo ih noću vodili putevima kojima smo mi već prošli i mogu vam reći da nam je bilo prilično teško jer su Srbi praktično trčali ispred nas u želji da do jutra prostru peškir i zabiju suncobran u pesak na nekoj od plaža u Pefkohoriju, Haniotiju ili Paraliji. Neki su nam tražili da ih odvedemo i do najbližeg Lidla, ali ta usluga nije ulazila u cenu – rekao je za Njuz jedan od privedenih migranata koji je želeo da ostane anoniman – Drago mi je što sam uhapšen jer nema tih para za koje bih dalje švercovao srpske turiste željne kupanja – dodao je ovaj vidno iscrpljeni migrant.

Srpski turisti nisu bili raspoloženi za priču, a kako nezvanično saznajemo većina ih je pitala policiju “da li ipak mogu da se brčnu samo jednom tu blizu kod Soluna uz obećanje da se sigurno vraćaju nazad pre mraka”.

Miroslav Vujović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Poražavajuće je da srpskim mališanima ne dozvoljavaju da makar dodirnu, da makar pomiluju grčki Lidl…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix