njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

30. apr. 2013

Vozači koji su koristili nelegalni autoput biće uhapšeni zbog kršenja zakona

Na stotine hiljada vozača nisu vodili računa o legalnosti puta

BEOGRAD, 30. april 2013, (Njuz) – Svi vozači koji su u prethodnom periodu koristili nelegalno izgrađeni autoput Batočina-Kragujevac biće uhapšeni, saznaje Njuz.

U policiji kažu da je istraga protiv svih nekoliko stotina hiljada bahatih vozača koji nisu vodili računa o legalnosti ovog puta u toku i očekuje se da se ubrzo počne sa hapšenjima.

– Svako ko je u toku postojanja ovog očigledno bespravno izgrađenog autoputa isti iskoristio da se za svoje lične ili poslovne potrebe preveze od Batočine do Kragujevca ili obrnuto, prekršio je zakon i moraće da snosi posledice, kaže načelnik policijske uprave u Kragujevcu Stanko Popović.

Prema policijskim saznanjima, ovi kriminalci na točkovima su se autoputem vozili “potpuno svesni nezakonitosti svog postupka, a sve zbog pribavljanja nematerijalne koristi u vidu transporta sebe i saputnika iz tačke A u tačku B prevoznim sredstvom po sopstvenom izboru.”

Stručnjak za psihologiju i bespravnu gradnju Žarko Trebješanin kaže da ovakve prevare nisu retke.

– Ljudi su ovde navikli da funkcionišu van sistema – imamo bespravno korišćene stanove, zgrade, pa čak i državne institucije. Samo je bilo pitanje vremena kada će se to preneti i na transport. Ipak, pravo je čudo da su ilegalni vozači toliko dugo ostali neotkriveni – kaže Trebješanin.

Kako Njuz nezvanično saznaje, počinioci su prevezli više od milion potpuno ilegalnih kilometara, uredno plaćajući putarinu kako bi zavarali trag, dok policija konačno nije stala na put jednoj od najvećih transportnih prevara u istoriji Srbije.

Viktor Marković

 1. Aleksandar kaže:

  I treba da plate, sta ima da prolaze tu, kao da ne mogu da idu seoskim putevima. Strasno..

 2. aleksandar kaže:

  kako cujem, put je star tek mekoliko meseci, ne znam dali su placali upotrebu rupa na putu u medicinske svrhe, za razbijanje kamena u bubregu na primer? i da, ako se istim putem vrate kao sto su dosli, dali je ipak potrebno da plate punu kaznu za koriscenje puta posto ga onda, matematicki gledano, nisu ni koristili? takodje, oni sto su isli samo u jednom pravcu, na primer iz Batocine u Kragujevac, moze se reci da su imali neke koristi, ali ko je samo otisao u Batocinu i nije se vratio, taj se zaebo, pa bokte, dal treba jos i kaznu da plati?

 3. Belic kaže:

  I biće im oduzeta ilegalno stečena korist, tj. moraju da se vrate na drugu stranu puta tačnije na tačku iz koje su krenuli!

 4. Ja sam kaže:

  Direktor policije je, ipak, odlucio da lisi slobode autoput, i nakon saslusanja proterao ga je u Italiju, na teritoriju Torina.
  Naplatne rampe bice iskoriscene na jugu Srbije.

 5. Snezana kaže:

  Ha ha ha…Sreca,da su ovi iz policije skroz legalni,majke mi-:)))

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *