Državne službe uveravaju građane da ionako ništa ne bi radile 14. januara

Državne službe poručile da ponedeljkom inače ne rade previše

BEOGRAD, 12. januar 2013, (Njuz) – Nakon protesta koji su se mogli čuti zbog najave Vlade Srbije da državne službe neće raditi 14. januara, zaposleni u ovim institucijama pokušavaju da smire situaciju uveravanjem da tog dana „i ovako i onako ne bi uradili bog zna šta“.

- U suštini, isto nam se hvata. Čak i kad radimo tog dana, neće se videti neki boljitak. Jedan dan manje više – kaže Radiša Lomić, zaposlen u jednom od Ministarstava koje je želelo da ostane anonimno – Mi primamo fiksnu platu i nikada ne vidimo rezultate svog truda, tako da nam ovaj slobodan dan i nije neka motivacija, ali ćemo se ipak potruditi da ga lepo provedemo sa porodicama – dodaje on.

Ostali zaposleni koje smo pitali za mišljenje uglavnom kažu kako im se prosečan dan po malo čemu razlikuje od slobodnog.

- Naš posao po mnogo čemu podseća na školu. Niko ne želi da bude tu, a iz nekog razloga moramo. Dođemo, sednemo, prelistamo štampu, popijemo kafu, ispričamo šta ima novo, a sve vreme gledamo na sat i čekamo „kad će da zvoni“. Srećom pa ovaj praznik baš pada na ponedeljak, a ponedeljkom smo inače najopušteniji, tako da možemo da ga spojimo sa vikendom, kao što i uvek radimo – kaže jedna od službenica iz novosadskog sekretarijata za turizam.

Državni službenici napominju kako su sa državnog vrha dobili nalog da se za Srpsku novu godinu baš napiju kako bi bili mamurni sutradan i time opravdali ovaj praznik.

Viktor Marković
Facebook komentari:

12 odgovora u vezi sa “Državne službe uveravaju građane da ionako ništa ne bi radile 14. januara”

 1. Ja sam kaže:

  Mogla bi drzava nekima i da spoji 14. januar sa 31. decembrom, iste godine.

  Thumb up 58 Thumb down 1

  • Marko kaže:

   Ima 20 i kusur godina, kako je država spojila dane, pa mnogi ne rade nijedan dan….

   Thumb up 16 Thumb down 0

   • Ja sam kaže:

    Eee, lako je onima koji ne rade jer nemaju posao, a drzava im u tome pomogla, pa ne moraju rano da ustaju,
    Najteze je onima koji idu na posao, redovno primaju platu, a nemaju sta da rade.

    Thumb up 16 Thumb down 1

 2. opet ja kaže:

  U zemlji gde se gradjevinska dozvola na primer, dobija na „sveti nikad“, zaista nije bitno da li ce nadlezni raditi. Ocigledno je po rezultatima kako rade. Ako drzava ne ubedi zaposlene u institucijama da treba da rade, jedan dan zaista nije bitan.

  Thumb up 13 Thumb down 2

 3. ariela kaže:

  „Radio ne radio svira ti radio“…cuvena recenica koja zvuci tako opustajuce…a mogao bi eto i sl dan dan da bude neradan jer ako moze za prvu novu godinu da bude prvi i drugi januar moze i za srpsku 14. i 15. januar…mislim malo je zakonski neradnih dana u Srbiji…i kako rece Viktor “ i ovako i onako ne bi uradili bog zna sta“…

  Thumb up 10 Thumb down 0

 4. stanislavka kaže:

  Vlada je ove godine fino pocela s a predlaganjem novih praznika, nadam se da ce u tom maniru zdusno nastaviti, i to svakog meseca u ovoj godini, – ma sve dok je na vlasti! Jer moraju se njeni predlozi postovati, to je VLADA , jaca i od zakona :-))

  Thumb up 4 Thumb down 2

 5. coa kaže:

  To je ok, bar nam taj dan ne zaposlenost nece porasti, ne mogu valjda i ne radnim danima da odpustaju?!

  Thumb up 11 Thumb down 0

 6. ehm kaže:

  Pa jes’ vala
  Nece
  :)

  Thumb up 0 Thumb down 1

 7. Baba Raviojla kaže:

  Još uvek postoje ljudi koji kod lekara za overu bolovanja kažu: „Bio sam bolestan 5 dana ne računajući subotu i nedelju koji su neradni“

  Thumb up 3 Thumb down 2

 8. Todor kaže:

  A što samo jedan dan, valjda se za Novu godinu ne radi dva dana?

  Thumb up 3 Thumb down 0

 9. ivanka kaže:

  To je nepravda!! Koliko nas u zemlji radi u privatnom sektoru i nemamo slobodan dan ,a ovo malo saka jada u drzavnom sto ima stalno svira radio svirace i sutra.

  To je nepravda!!Mi zaposleni u privatnom sektoru u odnosu na one u drzavnom za sve praznike izigravamo debile.

  Thumb up 3 Thumb down 4

 10. zexx kaže:

  „Nema hleba bez motike,okopavaj narkotike!“

  Thumb up 5 Thumb down 0

Komentari su onemogućeni

Reklama

Foto galerija

Pare za temu nam uzeo Gabfire Themes