nazad na vrh

Dragana Nokti Voždovac zadržala svoje prezime prilikom udaje

Bivša gospođica a sada gospođa Dragana Nokti Voždovac sa Voždovca propustila je, prema mnogim izvorima, priliku da promeni svoje prezime prilikom udaje, već je na njega dodala muževljevo. Iako mnogi danas smatraju da je poželjno da žena uzme muževljevo prezime prilikom udaje, ova moderna Voždovčanka objašnjava da bi se time odrekla dela svog identiteta:

– Kada bih uzela muževljevo prezime i odbacila svoje, osećala bih se da time nestaje i delić mene. Ipak je prezime nešto što nosite sa sobom dosta dugo, i svi vas već nekako prepoznaju po njemu. Osećam da bi to bila i neka vrsta nepoštovanja prema onome što sam izgradila pre nego što sam ušla u vezu sa sadašnjim mužem, kaže Dragana.

Stručnjaci kažu da sve više devojaka odlučuje na ovaj korak, upravo zato da bi sa sobom u brak ponele i deo “bivše sebe”.

– Ne može se reći da je u pitanju bunt protiv patrijarhata, već je ovo više izražavanje stava kroz svoje prezime i sve što ono sa sobom nosi. Nažalost, dodavanje muževljevog prezimena na svoje neće osloboditi buduće supruge birokratske procedure promene podataka na profilu u settingsima, kaže Ratko Božović, psiholog i stručnjak za otkrivanje ko vam gleda profil.

Kako se nezvanično saznaje, Dragana je nakon dodavanja muževljevog prezimena sada postala Nokti Voždovac Muzika za kola Jerković.

Viktor Diplomski radovi Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , ,
  1. Ovo pisanje je u direktoj suprotnosti sa pisanjem najtiražnijeg izdanja u Srbiji. Ako nakupi čitaoce – ko zna možda se nešto i promeni u zemlji Srbiji!

  2. Ana Ivanovic Promaseni Svajnpenalstajger.

  3. to je prvenstveno stvar identiteta. tako ste rodjeni, sa takvim imenom i prezimenom. to je ona nepromenjiva, kao što imate jednog oca i majku. većina žena veruje da će i muž biti jedan i jedini, ali zadržavanje prezimena nema nikakve veze sa njim. npr. u Rusiji se devojike po ocu oslovljavaju npr. Nina Dušanova /u mom slučaju/ pa prezime muža. to je takođe vezano za identitet. na kraju krajeva to je jedna intimna stvar i nikog ne treba da se tiče.

  4. Promenim muža, promenim prezime, promenila sam diplomu

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix