nazad na vrh

Obeležen međunarodni dan zamene promašenih osmomartovskih poklona

Muškaraci širom sveta, strpljivo čekali kako bi zamenili pogrešne poklone

SVET, SRBIJA, 10. mart 2017, (Njuz) – Sve parimerije i prodavnice donjeg veša obeležile su međunarodni dan zamene promašenih osmomartovskih poklona. Velike gužve na kasama stvorile su se usled uobičajene prodecure popunjavanja reklamacionih listića, koja traje dosta duže od kupovine. Veliki broj muškaraca, strpljivo je čekao kako bi zamenili pogrešne boje karmina, laka za nokte ili veličine donjeg veša za odgovarajuće, dok su njihove lepše polovine, uglavnom birale nove artikle.

– Nakon deset godina braka, ovaj moj nije primetio da ja roze lak za nokte ne nosim. Sada neka čeka da zameni, ali lepo od njega što se setio osmog marta – priča za Njuz Dragana L. (38) iz Novog Sada.

Njena sugrađanka, takođe je dovela svog muža koji je pored konfekcijskog broja, promašio i model donjeg veša.

– Ja ovo na sebe, jednostavno, nikada ne bih stavila. Ne znam odakle mu ideja da troši pare na te gluposti. Toliko malo materijala za toliko para? Svašta od njega. Bolje da je popravio veš mašinu – kategorična je Slavica R. (37).

Međunarodni dan zamene promašenih osmomartovskih poklona obeležen je u svim većim mestima širom Evrope, a najmanje posla imale su prodavnice slatkiša i poslastičarnice.

– Niko se nije žalio. Ceo osmomartovski pazar ostao je netaknut, a rasprodali smo bukvalno sve čokolade u obliku srca, cveća i one sa porukama “Srećan ti 8. mart” – rečeno nam je u samostalnoj radionici za proizvodnju čokolade i čokoladnih proizvoda.

Ni u cvećarama, ovih scena nije bilo, bez obzira na to što su muškarci kupovali i pogrešno cveće.

– Komšija svakog osmog marta u povratku sa posla kupi jedan buket žutih ruža, evo već 9 punih godina. Sigurna sam da njegova žena ne voli ruže, jer svakog devetog marta komšija ponovo dođe, ali po buket orhideja. Verujem da ga je sramota da moli da zameni ruže, pa ženu obraduje još jednim buketom – kroz osmeh kaže Marija Nikolić, vlasnica cvećare na novobeogradskoj pijaci.

Uroš Bogdanović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Auu, znaci bio 8. mart!?!?

  2. Joj, dobro su i prošli, samo ako su ljubavnice bile isto tako blagonaklone kao zakonite!

    • Мало сутра су биле благо-наклоњене! Ако је својој жени однео погрешан поклон… то значи…

  3. Brate Gospode ,daj budalama pare,a nama pameti da im uzmemo pare,makar kroz svecare…No , mi smo se zavetovali da cemo jesti i korenje,samo radi mode i modnih trendova.Ubi ovaj globalizam srpski patriotizam,dok se budi gledanje u novu buducnost, i kandidatov Titoizam…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix