njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. sep. 2019

ISTRAŽIVANJE: Čoveku u ažuriranju Windowsa prosečno prođe 8 godina života

SREMSKA KAMENICA, 12. septembar 2019, (Njuz) – Prosečna oosoba tokom života od 80 godina potroši osam godina na ažuriranje Windowsa, pokazalo je najnovije istraživanje.

Čovek prosečno provede čak deseti deo svog života na preuzimanje i instaliranje apdejtova za Windows, a istraživanje Instituta za proučavanje mIRC-a i daunloudovanja iz Sremske Kamenice utvrdilo je takođe da tokom života utrošimo oko godinu dana na psovanje pomenutog operativnog sistema i lupanje po tastaturi.

– Saznali smo da oko 70 odsto ispitanika odlaže apdejtove sistema koliko god može, ali je to mač sa dve oštrice, pošto im se akumulacijom ažuriranja akumulira i vreme koje je potrebno za njihovu instalaciju. Primetili smo takođe da postoji trend porasta količine vremena koju tokom života trošimo na apdejtove, dok se istovremeno smanjuje količina vremena koju utrošimo na spavanje. Dok je ranije to bila 21 godina, sada tokom života prespavamo 20 godina i dva meseca – naveo je analitičar Srđan Petrović iz Instituta.

Prema njegovim rečima, korelacija između apdejtovanja i spavanja je jasna, ali se tu “pojavio još jedan faktor”.

– Utvrdili smo, naime, da drastično raste i količina vremena koju u toku života trošimo na gledanje Pornhaba, što se može objasniti time što se često dosta čeka da se ažuriranje preuzme, pa korisnici moraju nekako da prekrate vreme – zaključio je Srđan Petrović.

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *