nazad na vrh

Muzička fontana blokirala Slaviju zbog najave gradnje 54 fontane

Beoinfo
Izgradnja 54 fontane me direktno ugrožava, saopštila je fontana na SlavijiFOTO: Beoinfo

BEOGRAD, 11. maj 2019, (Njuz) – Muzička fontana na Slaviji blokirala je danas ovaj beogradski trg u znak protesta zbog najavljene gradnje 54 fontane. Fontana je protest započela jutros u 6 sati, a zbog blokade Slavije došlo je do velikih saobraćajnih gužvi na svim beogradskim ulicama.

– Izvinjavam se građanima zbog problema koji su prouzrokovani ovom blokadom, ali ovo je bio jedini način da skrenem pažnju na nelojalnu konkurenciju u vidu najavljene 54 fontane. Spremna sam da ostanem na Slaviji i dan i noć, sve dok me nadležni ne prime na razgovor i ne saslušaju moje probleme – rekla je fontana novinarima.

– Moj protest će trajati sve dok me ne shvate ozbiljno. Ljudi moraju da shvate da me izgradnja novih fontana direktno ugrožava i da je zbog njih moja budućnost kao simbola grada i nečega što šalje lepu sliku u svet dovedena u pitanje. Čujem da svi imaju komentare tipa šta ja to hoću, to su samo male fontane bez muzike i na manje prometnim lokacijama. A šta ako sutra samo 10 od tih 54 fontane postanu muzičke i počnu da privlače ljude jer su pristupačnije za prilazak i fotografisanje? Gde sam onda ja u toj priči – istakla je fontana na Slaviji.

Muzička fontana je najavila da će svakog dana do ispunjenja zahteva svirati samo po refren svake pesme, ali da će mlaznice, zbog velikog broja turista, poštovati minimum procesa rada.

Soko Sokolović

 1. Sva sreća da je konačno odzvonilo stogodišnjem hrastu na kružnom toku kod kafane Kalenić. Tu će nići još starija i još lepša fontana…

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Cak 54 fontane u zamenu za Gazivode,nude mutivode…??!!! Osta od Srbije,fontana zelja u 35 Poglavlja,zahvaljujuci poglavito Poglavniku…

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Posle ovog komentara mi deluje da će fontana da ostane bez vode jer će joj svu vodu popiti taksisti!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Kako se nismo setili da Muzicku fontanu posaljemo na Evroviziju?!?!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Ovu Pevajuću Fontanu je trebalo poslati na Evroviziju!..Tamo joj je bilo,i mesto i šansa da pobedi sve fontane na svetu!!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix