njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

09. mar. 2014

Na beogradskom Zelenom vencu primećeni dileri bitkoina

Na Zelenom vencu trenutno svaki diler ima po jedan bitkoin

Na Zelenom vencu trenutno svaki diler ima po jedan bitkoin

BEOGRAD, 9.mart 2014, (Njuz) – Na Zelenom vencu u Beogradu tokom prethodne sedmice primećeno je pojačano prisustvo dilera deviza koji su građanima nudili bitkoine po, kako su tvrdili, “povlašćenim cenama”.

Virtuelna valuta bitkoin tako je stala rame uz rame sa evrom, dolarom, norveškom krunom i australijskim dolarom, iako ga u zvaničnim menjačnicama nema u ponudi.

Diler I. Z. sa Zelenjaka kaže za Njuz da je poznato da je Zeleni venac oduvek bio poznat po tome što je prvi u gradu donosio razne novitete.

– Bitkoine je prvi počeo da radi Sima Rublja, a posle smo i mi ostali počeli. Doduše, za sada svi imamo po jedan bitkoin u ponudi, a samo je Sima uspeo da proda svoj, ali ja sam siguran da ću uskoro i ja svoj prodati. Platio sam ga 456 dolara, ali ne želim da ga prodam za manje od 1000, tako da čekam da malo poraste kurs – rekao je I. Z. reporteru Njuza.

Narodna banka Srbije, sa druge strane, smatra da 17 bitkoina, koliko ih sada ima u opticaju u Srbiji, mogu vrlo jako da uzdrmaju ne samo kurs dinara, već i monetarni sistem zemlje.
– Narodna banka Srbije izvršiće u narednom periodu pojačani nadzor i sa ulice ukloniti dilere i bitkoine. Srpskoj ekonomiji već dovoljno šteti to što se veliki broj građana, umesto realnim preduzetništvom, na Fejsbuku bavi virtuelnom poljoprivredom, sportskim menadžmentom, građevinarstvom i drugim delatnostima. Korišćenje virtuelne valute bi, uz sve to, moglo biti udarac od koje se srpska privreda ne bi upozorila – upozorila je guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.

Nenad Milosavljević

 1. Polovni Buntovnik kaže:

  Na Zelenom vencu su računali žiralni kurs dok su malo niže, u parkiću ispred ekonomskog fakulteta računali kurs oralno.

 2. Ja sam kaže:

  Na Cvetkovoj pijaci diler Ciga Rom vec prodaje falsifikate.
  P.S.
  Koliko znam jedna direktorka banke je vec stradala zbog bitkoina.
  Vrlo se virtualno brinem za zdravlje nasa Jor govanke.

 3. Džoni kaže:

  Samo što ih niko ne razume i misle da su neki sektaši.

 4. Mogla bi Srbija da se zaduzi malo u bitkoinima na globalnom trzistu, sada kada su jeftini. Provizija politicarima, naravno, u evrima…

  Privatna partijska drzava…
  pojeli su sta se peklo,
  popili su sta je teklo:
  http://www.youtube.com/watch?v=0lbE2jwHmIs

 5. Simeon kaže:

  Pod hitno doneti zakon o poreklu Bitkoina.

 6. Novosadjanin kaže:

  ”Narodna banka Srbije, sa druge strane, smatra da 17 bitkoina, koliko ih sada ima u opticaju u Srbiji, mogu vrlo jako da uzdrmaju ne samo kurs dinara, već i monetarni sistem zemlje.”
  Ahahahahaha….jel se vi ljudi salite ili ste zaista toliko neupuceni?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *