njuz-autor

AUTOR: urednistvo

04. sep. 2019

Penzioneri dobijaju jednokratnu pomoć da prežive do sledećih izbora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je odluku da se preostalim penzionerima podeli jednokratna pomoć u iznosu od 5000 dinara kako bi preživeli makar do narednih izbora.

– Penzioneri su jedan od najvećih resursa ove zemlje, a naročito u vreme izbora. Nažalost, broj penzionera se sve više smanjuje, i to ne zato što idu u Nemačku. Našoj zemlji preti svojevrsni paradoks: Što više penzionera, to manje penzionera, izjavo je predsednik.

– Opstanak penzionera je od ključnog značaja za stabilnost vlasti, a samim tim i države. Ova jednokratna pomoć bi trebalo da im pomogne da nekako prezime i preteknu do proleća 2020. A posle vidim bolji život za sve nas, pa i za njih, možda, dodaje predsednik.

Stručnjaci se slažu da je pomoć penzionerima preko potrebna.

– Penzionerima su pre nekoliko godina smanjene penzije, ali su im nedavno povećane. I matematika i logika, ali pre svega predsednik, kažu je sad sve ok i da im država ne duguje ništa. Ovo je čist bonus za penzionere, i ja znam da će oni znati da to cene kada dođe vreme za njihovu glasačku dužnost, napominje predsednik PUPS-a i lider penzionera Milan Krkobabić.

Kako se nezvanično saznaje, veliki procenat penzionera će svoj bonus od 5000 dinara probati da “nekako rastegnu do izbora sledeće godine.”

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *