nazad na vrh

Penzioneri dobijaju jednokratnu pomoć da prežive do sledećih izbora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je odluku da se preostalim penzionerima podeli jednokratna pomoć u iznosu od 5000 dinara kako bi preživeli makar do narednih izbora.

– Penzioneri su jedan od najvećih resursa ove zemlje, a naročito u vreme izbora. Nažalost, broj penzionera se sve više smanjuje, i to ne zato što idu u Nemačku. Našoj zemlji preti svojevrsni paradoks: Što više penzionera, to manje penzionera, izjavo je predsednik.

– Opstanak penzionera je od ključnog značaja za stabilnost vlasti, a samim tim i države. Ova jednokratna pomoć bi trebalo da im pomogne da nekako prezime i preteknu do proleća 2020. A posle vidim bolji život za sve nas, pa i za njih, možda, dodaje predsednik.

Stručnjaci se slažu da je pomoć penzionerima preko potrebna.

– Penzionerima su pre nekoliko godina smanjene penzije, ali su im nedavno povećane. I matematika i logika, ali pre svega predsednik, kažu je sad sve ok i da im država ne duguje ništa. Ovo je čist bonus za penzionere, i ja znam da će oni znati da to cene kada dođe vreme za njihovu glasačku dužnost, napominje predsednik PUPS-a i lider penzionera Milan Krkobabić.

Kako se nezvanično saznaje, veliki procenat penzionera će svoj bonus od 5000 dinara probati da “nekako rastegnu do izbora sledeće godine.”

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix