njuz-autor

AUTOR: urednistvo

06. dec. 2010

Penzionerima besplatna sahrana

Solidarnost generacija na višem nivou

BEOGRAD, 6. decembar 2010, (Beta) – Oko 200 najsiromašnijih penzionera prijavilo se za besplatnu sahranu u Udruženju krematista “Oganj”, a tu mogućnost imaće do kraja godine.

Penzioneri koji imaju primanja manja od 20.000 dinara mogu da se prijave za besplatnu sahranu, a za prijavu je potrebna lična karta i poslednji ček od penzije.

Besplatna sahrana za najsiromasnije penzionere realizuje se prvi put u Srbiji, a pored kremacije omogućena je i klasična sahrana.

Do sada prijavilo oko 200 najsiromašnijih penzionera, a prvih deset sa liste će dobiti propratna administrativna dokumenta i članske karte Fonda solidarnosti, kaže sekretarka udruženja Maja Nikolić.

“Interesovanje je iznad svih očekivanja zbog čega je akcija produzena do Nove godine, a najviše prijavljenih, oko devedeset odsto, je iz Beograda”, navela je Nikolićeva.

Neophodna sredstva za besplatne sahrane obezbeđena su kroz redovnu članarinu Fonda solidarnosti koji deluje u okviru Udruženja “Oganj”.

Prema rečima Nikolićeve, sva standardna oprema za sahrane obezbeđena je zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa JKP “Pogrebne usluge” i “ne radi se o takozvanim socijalnim sahranama”.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=12&dd=06&nav_id=477344

 1. Milankish kaže:

  jel može nešto besplatno za penzionere i pre nego što i’ sa'rane?!

 2. Anastasja kaže:

  A šta je sa zaposlenima sa platom ispod 20 000,00 dinara? Kao da mi ne umiremo! Za sve je kriv Krkobabić, samo kad se penzionerima izlazi u susret!

  1. Brane kaže:

   Ovo je stvarno neverovatno, kako ljudi prihvataju članke objavljene ovde! Prosto je neverovatno sa kakvom ozbiljnošću gospodja Anastasja komentariše objavljeni vama, članak!

   1. doktorka 62 kaže:

    crni humor je da je ovo zaista prava vest!

 3. Anastasja kaže:

  Gospodine Brane, naše društvo se slovi kao demokratsko, zar ne? Pa kako je moguće da samo penzionerima sa određenim primanjima bude omogućeno da besplatno umru, tj. budu sahranjeni? Šta mislite kako bi bilo divno za državu kad bi poumirali svi koji imaju primanja ispod 20 000,00 dinara! Iscedi se malo budžet za sahrane; a onda, ma i Švajcarska bi bila sirotinjska zemlja za Srbiju!

  1. Brane kaže:

   Gospodjo Anastasja, ja se slažem sa Vama, ali zar ne mislite da bi jedna ozbiljna rasprava na ovu temu možda trebala da se dešava na nekom drugom mestu?

 4. ica kaže:

  Cekajte bre, jel ovo stvarno ili su djilkosi sa be92 objavili vasu zajebanciju?

   1. Синиша Р kaže:

    вест јесте истинита, али је овај линк исправан:
    http://www.oganj.org/aktuelno.html
    “БЕСПЛАТНИ ТРОШКОВИ САХРАНЕ – КРЕМАЦИЈЕ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ ЧИЈА СУ ПРИМАЊА ИСПОД 20,000 ДИНАРА

    Да би ова акција могла да се реализује, потребно је да се пријави 1000 или више заинтересованих ….”

 5. Batman kaže:

  Znaci, usra…u se od smeha, lololololol….
  Po kolicini onih koji iskreno komentarisu tekstove i daju svoje vidjenje, rezimiram da smo nacija sa neverovatnim opadanjem IQ / per day :)

 6. Ja kaže:

  Sjajno, navukli ste lamerčine sa B92 da prenesu vest :)))

 7. Felix da Housecat kaže:

  @Batman: ja prosto ne mogu da verujem kakvi indijanci postoje medju nama :D Samo listam ove clanke i vristim od smeha kako patriote brane svoju zemlju itd, prosto najlepsi pocetak dana :DDD

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *