njuz-autor

AUTOR: urednistvo

11. okt. 2021

POBEDA! Srbija svojim građanima podelila stikere za prelepljivanje cena ulja

CELA SRBIJA, 11. oktobar 2021, (Njuz) – Srbija je izvojevala još jednu veliku pobedu, ovog puta na domaćem terenu. Svi punoletni građani Srbije dobiće bele stikere kojima će moći da prelepljuju cene u prodavnicama, najavljeno je iz kabineta premijerke Brnabić.

– Građanima će stikeri stići na kućnu adresu. Za početak će svako dobiti po 3 nalepnice za 3 cene koje ih najviše iritiraju, a kasnije će, ako zatreba, taj broj rasti. Kao i neke cene, da se malo našalim – otkrila je premijerka – Neko je primetio da je cena ulja skočila skoro duplo u odnosu na prošlu godinu. Zato smo odlučili da svim građanima omogućimo bolje uslove kupovine tako što će moći da prekriju cene i da se osećaju manje siromašno. Kad prilazite rafu sa uljem i vidite cenu od 220 dinara, pa svako normalan bi se onesvestio. Ovako, vidiš neku sumanutu cenu, prelepiš je stikerom, pogledaš ponovo i cena ti više ne smeta. Uzmeš ulje i mirno nastaviš prema kasi, bez ikakvog stresa – kaže Brnabić.

– Možda neće baš sve cene moći da se prelepe. Recimo, biće nezgodno prekrivati cene goriva na onim totemima na benzinskim pumpama, ali radimo na tome da i to rešimo. Verovatno ćemo deliti velike motke da bi građani mogli da dosegnu i te visoke cene – otkrila je premijerka – Ne, ipak nećemo motke – zaključila je ona.

U vladi razmišljaju da u novoj turi građanima podele kružne nalepnice koje će prijanjati na oči kako oni ne bi mogli da vide nijednu cenu, ali se od toga za sada odustalo zbog troškova štampe iako ministar poljoprivrede Nedimović tvrdi “da to nije ni pola espresa u kafiću”.

Miroslav Vujović
Igor Čobanović

 1. aleksandar kaže:

  Ma jel’ vi to zezate ovu nesposobnu vlast ili se meni čini?!

 2. Milan (nisam odavde) kaže:

  Kad bi vlada umela da razmišlja, svim građanima bi jedino podelila ružičaste naočare. Bilo bi mnogo jeftinije, a efikasnije. Onda ne bi morali da ,,papagajišu” po nacionalnim frekvencijama o ,,zlatnom dobu”, jer bi svi građani direktno videli to doba!

 3. Goga dedić kaže:

  Kad smo već dozvolili da nas pljačkaju,prave ludi …bar da se malo i sprdamo!! Svaka čast autoru…
  Lani sam mogla za istu sumu novca kupiti 84 litre više ulja nego sad…a ja trošimo manje od JEDNE litre mesečno…što znači da bih po lsnjskim cenama obezbedila i decu …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *