nazad na vrh

POBEDA! Srbija svojim građanima podelila stikere za prelepljivanje cena ulja

Igor Čobanović
FOTO: Igor Čobanović

CELA SRBIJA, 11. oktobar 2021, (Njuz) – Srbija je izvojevala još jednu veliku pobedu, ovog puta na domaćem terenu. Svi punoletni građani Srbije dobiće bele stikere kojima će moći da prelepljuju cene u prodavnicama, najavljeno je iz kabineta premijerke Brnabić.

– Građanima će stikeri stići na kućnu adresu. Za početak će svako dobiti po 3 nalepnice za 3 cene koje ih najviše iritiraju, a kasnije će, ako zatreba, taj broj rasti. Kao i neke cene, da se malo našalim – otkrila je premijerka – Neko je primetio da je cena ulja skočila skoro duplo u odnosu na prošlu godinu. Zato smo odlučili da svim građanima omogućimo bolje uslove kupovine tako što će moći da prekriju cene i da se osećaju manje siromašno. Kad prilazite rafu sa uljem i vidite cenu od 220 dinara, pa svako normalan bi se onesvestio. Ovako, vidiš neku sumanutu cenu, prelepiš je stikerom, pogledaš ponovo i cena ti više ne smeta. Uzmeš ulje i mirno nastaviš prema kasi, bez ikakvog stresa – kaže Brnabić.

– Možda neće baš sve cene moći da se prelepe. Recimo, biće nezgodno prekrivati cene goriva na onim totemima na benzinskim pumpama, ali radimo na tome da i to rešimo. Verovatno ćemo deliti velike motke da bi građani mogli da dosegnu i te visoke cene – otkrila je premijerka – Ne, ipak nećemo motke – zaključila je ona.

U vladi razmišljaju da u novoj turi građanima podele kružne nalepnice koje će prijanjati na oči kako oni ne bi mogli da vide nijednu cenu, ali se od toga za sada odustalo zbog troškova štampe iako ministar poljoprivrede Nedimović tvrdi “da to nije ni pola espresa u kafiću”.

Miroslav Vujović
Igor Čobanović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ma jel’ vi to zezate ovu nesposobnu vlast ili se meni čini?!

  2. Kad bi vlada umela da razmišlja, svim građanima bi jedino podelila ružičaste naočare. Bilo bi mnogo jeftinije, a efikasnije. Onda ne bi morali da ,,papagajišu” po nacionalnim frekvencijama o ,,zlatnom dobu”, jer bi svi građani direktno videli to doba!

  3. Kad smo već dozvolili da nas pljačkaju,prave ludi …bar da se malo i sprdamo!! Svaka čast autoru…
    Lani sam mogla za istu sumu novca kupiti 84 litre više ulja nego sad…a ja trošimo manje od JEDNE litre mesečno…što znači da bih po lsnjskim cenama obezbedila i decu …

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix