njuz-autor

AUTOR: urednistvo

09. jul. 2019

Roditelji blogeri zabrinuti da im je dete postalo jutjuber

NOVI SAD, 9. jul 2019, (Njuz) – Roditeljski par blogera iz Novog Sada, Svetlana i Peđa Kostić, zabrinuti su da im je dete krenulo stranputicom i postalo vloger.

Svetlana, koja već celu deceniju bloguje na temu dece i roditeljstva, a koja i sama dolazi iz stare i ugledne novosadske blogerske porodice, kaže da ništa nije ukazivalo na to da će njen sin Luka (15) napustiti porodični zanat i početi da vloguje.

– Primetila sam neke prve znake vlogovanja kad sam čula kako iz njegove sobe dolaze zvuci ponavljanja jedne te iste rečenice “Dobar dan poštovane pahuljice, ovde Luka Uništitelj a danas reagujemo na novi dis Janka” sve dok je na kraju nije izgovorio kako misli da treba. Gurali smo ga ka blogovanju još od kad je naučio da čita ali uzalud. Današnja deca nemaju poštovanja ni razumevanja za tradiciju. Ako se ovako nastavi plašim se da će blogovanje izumreti u našoj zemlji, kaže ova blogerka.

Lukin otac, koji vodi blog “Dnevna doza Radašina” gde sakuplja smešne slike i citate Radašina, kaže kako mladi ne shvataju blogovanje kao ozbiljan rad, nego gube vreme na youtubeu.

– U moje vreme se znao neki red: blogspot, wordpress, pisana reč, screenshot pa krop pa upload na eventualno neki komentar, to su bile svetinje a ne snimanje video klipova gde ti je sve dato na gotovo. To nije pravi put i to nije pravi posao, od toga neće moći da živi. Govorim mu da još nije kasno da se vrati na pravi put, put blogovanja, ali kad ukucam adresu bloga koju sam mu otvorio www.lukabloger2017.blogspot.com on samo prevrne očima, ode u svoju sobu, uključi kameru, mikrofon i svetlo i počne da snima vlog. Ima pola miliona pratilaca, ali ja mu stalno govorim kako nije poenta u kvanitetu nego u kvalitetu. Evo moj blog prati 230 ljudi preko RSS feeda, i još oko 180 preko email newslettera, e to je kvalitet, to je tradicija, to je kultura.

Kako se nezvanično saznaje, mali Luka će pokrenuti novi vlogerski kanal pod nazivom “Dinosaurusi uživo” gde će kačiti samo snimke svojih roditelja kako ga ubeđuju da počne da bloguje.

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *