njuz-autor

AUTOR: urednistvo

13. okt. 2010

Slobodan Milosavljević prilikom posete Grčkoj posetio i proročište u Delfima

ATINA, DELFI, 13. Oktobar (Njuz) – Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević nalazi se u kraćoj radnoj poseti Grčkoj gde će sa Grčkim kolegama razmatrati opasnost od prelivanja mlečne krize iz Srbije u druge zemlje regiona. Milosavljević će se upoznati i sa anti kriznim merama Grčke vlade kojima se Grčka protiv nestašice mleka bori već duži niz godina.

Srpski ministar trgovine i usluga je u pratnji grčkog ministra finansija Jorgosa Papakonstatinua posetio i turistički lokalitet proročišta u Delfima gde je prisustvova i tradicionalnom ritualu proricanja sudbine. Milosavljević je u šali proročicama uputio pitanje da li će nedavno doneta uredba Vlade Srbije o proizvodnji i prometu mleka okončati nestašicu mleka u Srbiji. Nakon kraćeg većanja proročice u Delfima su dale svoj odgovor “Ubuduće nestašice mleka neće biti” što je ministar kratko prokomentarisao kao sigurnu potvrdu da je Vlada na pravom putu da okonča mlečnu krizu u Srbiji. Nakon kraćeg zadržavanja u Delfima, Srpska delegacija je nastavila put ka Atini.

Međutim, poznavalac Grčke istorije, profesor Stevan Miloradović poznatiji kao Steva Grk za naš sajt ukazao je da možda prerano za radovanje. “Proročice u Delfima su kroz vekove davale dvosmislene odgovore koje je svako mogao da tumači kako želi. Ovaj odgovor konkretno može se protumačiti na način na koji je to učinio i Ministar Milosavljević, ali bi odgovor takođe mogao da glasi i Ubuduće nestašice! Mleka neće biti! sve zavisno od toga kako se u rečenici koriste znakovi interpunkcije” – pojasnio je Steva Grk dvosmislenost Delfi proročanstva i dodao da će tek naredni period pokazati koje će se proročanstvo zaista i obistiniti i da li građani Srbije imaju razloga da se raduju.

Papakonstantinu: Dalja otpuštanja u javnom sektoru

Domaćin posete Ministra Milosavljevića, Grčki Ministar finansija Jorgos Papakonstantinu iskoristio je posetu Delfima da saopšti i novi program Grčke vlade za smanjivanje broja turističkih radnika koji platu primaju iz budžeta.  – Na žalost, primorani smo i da broj proročica u Delfima smanjimo za 50% u narednih godinu dana – izjavio je Papakonstantinu. Na pitanje da li očekuje protest proročica Papakonstantinu je odgovorio odrično – Protesta neće biti. Za sve otpuštene proročice Vlada je pripremila dobar socijalni program. Takođe, mnoge proročice su već same sebi predvidele otkaze, pa se nadam da neće biti iznenađene tom odlukom

M.M.

 1. Blagzor kaže:

  Ovo za proročice koje same sebi predviđaju otkaz je najbolji deo :D

 2. Merb kaže:

  Zar se proročište ne nalazi u DelTima? Molim redakciju da ispravi grešku. Hvala!

  1. Kolja kaže:

   Nije nego Delfi…
   (ili ja nisam shvatio fazon)

   1. Инжињер Књижевности kaže:

    Ниси схватио, али ок:)

   2. taliban kaže:

    Nisi, očigledno!

  2. muki kaže:

   Ne, proročište se ne nalazi u DelTima. U DelTima je samo blagajna gde vecina daje ogromne pare da bi manjina mogla da ode u Delfe i javi šta joj se učinilo da je čula od proročica :)

 3. Инжињер Књижевности kaže:

  Стева Грк:)))

 4. simargl kaže:

  Ja ću da ti kažem budućnost, Ti i tvoja ekipa, završićete u narandžastim odelima u nekom budjavom zatvoru na Jugu Srbije, tačnije Kosovu… sa šiposima u zatvoru pa da njim pričate ove sve lepe bajke pred spavanje….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *