Smatra se da će korisnicima najviše nedostajati Fejsbuk
njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

18. jun. 2016

Sutradan blokada Fejsbuka, Gugla i Jutjuba u čast posete kineskog predsednika

BEOGRAD, 18. jun 2016, (Njuz) – U čast posete kineskog predsednika Si Đinpinga, na teritoriji Srbije će u toku sutrašnjeg dana biti blokirani sajtovi Fejsbuk, Gugl i Jutjub, javljaju izvori iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Kako se nezvanično saznaje, blokada sajtova koji su blokirani i u Kini će početi u ponoć, sa ciljem da se kineskom predsedniku ukaže čast i poštovanje na najvišem državnom nivou.

– Nadamo se da će ovaj potez državne uprave omogućiti kineskom predsedniku da se oseća kao kod svoje kuće, u zemlji gde vlast čvrstom rukom kontroliše sve tokove informacija. kaže resorni tehnički ministar Rasim Ljajić. – Našim građanima to ne bi trebalo teško da padne, a Srbija će se pokazati u punom svetlu, odnosno ako hoćete, mraku, napomenuo je Ljajić.

Lista sajtova koji su u Kini blokirani ili se može pristupiti samo njihovim cenzirsanim verzijama je dugačka, ali kako se saznaje iz Ministarstva, odlučeno je da povodom posete kineskog predsednika ipak budu blokirani samo oni najpoznatiji.

– Mislim da ćemo blokadom ovih sajtova pokazati šta je sve Srbija spremna da učini za dobre diplomatske odnose sa najvećom ekonomijom sveta, koja je ujedno i jedna od medijski najkontrolisanijih zemalja sveta. Neki pokazatelji govore da su oni tako uspešni baš zato što su ovi sajtovi, na kojima ljudi uglavnom gube vreme, blokirani u Kini, zaključio je tehnički ministar Ljajić.

Prema nezvaničnim saznanjima, U nekim delovima zemlje su Fejsbuk i Gugl već nedostupni, a blokada će trajati sve dok avion sa kineskim predsednikom ne napusti srpski vazdušni prostor.

Viktor Marković

 1. Александар Хејтер kaže:

  Ovi naši počeli da uče od Nemaca koji hapse lika koji peva neprikladne pesmice o Erdoganu, samo da im Erdo ne pusti novi talas izbelica ili od Amera koji sa NSA prisluškuju i prate koga hoće, izgleda da postajemo prava zapadna demokratija ili smo barem na dobrom putu.

 2. scoby kaže:

  Ma kakva blokada, sve resava lepa rec! Sajt teleprompter je zbog svojih tekstova prethodno bio vise puta napadan, cak je bio izbrisan njegov sadrzaj sa servera u Americi, a onda se desilo cudo, samo jedna lepa rec je bila dovoljna da danas ovaj sajt izgleda “bolje” nego sajt informer…

  1. Mogu ja kaže:

   Bravo po 100 puta !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *