nazad na vrh

Zbog električnih trotineta Sekretarijat za saobraćaj obavezuje pešake da nose kacige

Beograd, 24.jul, (Njuz) – Rukovodilac Sektora za bezbednost saobraćaja i informisanje Siniša Grujić najavio je danas na konferenciji za štampu izmenu zakona po kojem će svi pešaci biti obavezni da nose kacige.

Kao razlog za ovaj potez navodi da je sve veća frekvencija vozača trotineta na ulicama ozbiljno ugrozila obične građane koji nezaštićeno hodaju ulicama.

– Ti trotinetisti ozbiljno ugrožavaju bezbednost pešaka, jer pored toga što voze te nečujne skalamerije, sada su počeli da nose i kacige. Kao da jadnim pešacima nije dovoljno teško što moraju da brinu o posledicama udara trotineta, sada treba da strepe još više od onih koji mogu da ih povrede i svojim kacigama – izjavio je Grujić.

Pored kaciga, koje će biti obavezne, on savetuje pešacima da počnu da koriste i štitnike za ruke i noge, jer kako kaže ‚‚kretanje trotinetista je do te mere nepredvidivo, da se pešak mora zaštititi na sve moguće načine’’.

Sa ovakvim mišljenjem se slaže i pešak Milana Nešić koja kaže da joj je laknulo kada je videla da je neko pronašao rešenje za bahate trotinetiste.

– Taman što sam prestala da se bojim sinova bogataša koji noću voze voždovačkim ulicama, pojavile su se ove tihe ubice koje izleću sa svih strana. Dobro je da se neko setio da zaštiti i nas, obične pešake, koji pred svih opasnosti od rupa i rovova sad moramo da brinemo tamo nekim trotinetima. Srećna sam zbog obaveznih kaciga, posebno zato što sam baš nedavno videla jednu slatku pink roze na sniženju, izjavila je Milana Nešič.

Kako nezvanično saznajemo, jedinu bojazan u ovom momentu predstavljaju gužve koje se očekuju kada svi građani sa kacigama i štitnicima uđu u javni gradski prevoz.

Jelisaveta Miletić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix