njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

04. apr. 2013

EU popustila! Dan „D“ sa utorka pomeren na sredu

EU poslala jasnu poruku da je srpska strana ravnopravna u pregovorima

BRISEL, 4. april 2013, (Njuz) – Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izjavila je danas da je proteklih dana dobijala brojne kritike da EU nije bila dovoljno korektna prema srpskoj strani u pregovorima o statusu Kosova, zbog čega je odlučila da se Srbiji produži rok za donošenje odluke za ceo jedan dan.

– Još od prve runde pregovora susrećemo se sa kritikama kako albanskoj strani dozvoljavamo da ne odustane od svojih stavova i da smo sav pritisak preneli na srpski pregovarački tim – saopštila je Eštonova i rekla da je i ona sama počela intenzivno da razmišlja šta bi mogla da učini da pošalje jasnu poruku da je Srbija ravnopravan pregovarač u ovom procesu.

– U jednom trenutku čak mi je palo na pamet da probamo da pritisnemo Prištinu da malo porazmisle o nadležnostima buduće zajednice srpskih opština, policiji i pravosuđu, ali mi je albanska strana saopštila da je tako nešto „nema teorije da prihvate“, pa mi je postalo jasno da moramo da smislimo neku drugu vrstu ustupaka Beogradu – izjavila je Eštonova, koja je tada saznala da su se članovi srpskog pregovaračkog tima žalili medijima kako im je dat rok do utorka da se izjasne o ovim pregovorima.

– Shvatila sam da bi pomeranje roka za jedan dan bilo sasvim dovoljno da zapušimo usta svima koji misle da favorizujemo kosovsku delegaciju. U početku smo mislili da ga pomerimo na utorak uveče, ali smo onda odlučili da budemo veoma galantni i da ga odložimo za sredu, tj. čitava 24 sata više nego što je prvobitno planirano. Nadam se samo da se srpska delegacija neće sada previše opustiti i ostaviti odluku za poslednji trenutak, jer nema govora da ćemo im pomeriti rok za još jedan dan – izjavila je Eštonova i rekla da EU razmišlja da dozvoli Srbiji i da dan „D“ počnu da zovu dan „E“.

Marko Dražić

 1. Sanja kaže:

  Stalno vas pratim i volim vašu i roniju i crni humor, ali sad ga baš preteraste…

  1. bla bla kaže:

   Preterase!? Pa ovo je jedna od retkih vesti koju nisu morali puno “prepravljati “:)

  2. Ja sam kaže:

   Пратиљо,
   Можете ли до среде да појасните Ваш коментар.

 2. scoby kaže:

  Kaže gljivica da Srbija nema ni jednog iskrenog prijatelja na tzv. Zapadu, a šta je sa Špancima? Da im za kaznu vratimo tramvaje, ionako nam (koliko su dugački) samo blokiraju saobraćajnice.

 3. Sarkazam kaže:

  LAZ!

  Mastilo zapeklo u olovci pa je poslat avion Vlade, isti onaj koji je prijavljen na red bull takmicenje(https://www.njuz.net/avion-vlade-srbije-prijavljen-za-red-bull-takmicenje-u-letenju/), da donese otpusivac!

 4. Sarkazam kaže:

  Dodajte da ce poplava iznenaditi upravu za vanredne situacije 6.4. mucki kao nemci pre 72 godine. Zato sto postoji najava, postoje elaborati za sve i svasta sto se tice vodotokova ali niko dupetom necemrdnuti niti jedan dzak peska dovuci dok se ne poplavi 5.000 xa. Onda ce reci da nista nisu mogli da ucine i da nisu ocekivali tu vodu.

  Ili d avodu zaustave na carinskom prelazu i cekaju da prodje druge, da je posalju nazad u eU odakle je i dosla. Uvedena viza na hrvatsku vodu…tako nesto…pozzz

 5. Malo ja sam kaže:

  Najzad malo tunela na kraju svetlosnog puta, ili bese obrnuto!?

 6. Ja sam kaže:

  Браћа ,,Д”алтон и Каламити ,,Е”штон.
  Отуда ,,Д” и ,,Е”.

 7. Kole kaže:

  Ne odgovara nam sreda, imamo posla u UN-u.

 8. Jan kaže:

  Ako EU želi da pomogne našim političarima , neka samo nastavi sa odlaganjem .

 9. ApSOLuT kaže:

  je li srijeda radna . . .

 10. mixon kaže:

  Lepo je vidoviti Toma rekao, Priština je popustila, sporazum na vidiku! Prošli smo odlično, s obzirom na to kakvi su predstavnici sa svih strana. Kada ih vidim, dođe mi da uzmem kartu u jednom pravcu za Mars.

 11. premijer iz senke kaže:

  Trebali su da pomere na petak jer petak je dan za metak!

 12. Crvenkapa kaže:

  Ako je datum problem, rešićemo.

  Anon Srbija

 13. vladimir kaže:

  Tako je to kada imas uspesnu diplomatiju 13 godina dok su drpali sa kosova bilo im dobro sad kad nema para verovatno ce da raspisu referendum pa da okrive narod sto je otislo Kosovo.Nama je stalno noc nema nama dana ni d ni c ni e……………….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *